Jokić zabrinuo bandažom, pa isporučio tripl-dabl u trileru protiv Seltiksa

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 04:32

Jokić zabrinuo bandažom, pa isporučio tripl-dabl u trileru protiv Seltiksa

Košarkaši Denvera savladali su Boston i po drugi put ove sezone rezultatom 115:109 u meču NBA lige igranom u noći između četvrtka i petka.

Neizvestan susret smo gledali u "Bol Areni" gde su jedini Nagetsi uspeli da stignu do dvocifrene prednosti i to od svega 11 poena.

Ipak, Boston je bio taj koji je bolje ušao u meč i istakao ulogu favorita na gostujućem terenu u Koloradu.

Nezaustavljiv je bio Džejlen Braun za protivničku odbranu. Tejtum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pogađao trojke, ali tim iz Masačusetsa je sve to prosuo u finišu uvodnih 12 minuta.

Uz zvuk sirene Džamal Marej je pogodio sa gotovo pola terena i tako doneo Nagetsima prvu prednost od samog početka meča.

Denver je na gradio na tom šoku po protivnika, kog je vukao Braun postigavši uvodnih 10 poena svog tima u drugoj deonici. Ipak, imao je ko da mu odgovori. Najpre Mari, a potom i Jokić koji je do poluvremena već imao 20 poena, šest skokova i pet asistencija.

Jokić je upisao 20. tripl-dabl u sezoni, odnosno 125. u karijeri na mečevima regularne sezone, upisavši 32 poena (11 od 18 iz igre, 10 od 10 slobodna bacanja), 12 skokova i 11 asistencija za 39 minuta na parketu.

Kao i Marej i on je uz sirenu pogodio na kraju prvog poluvremena čime je svom timu doneo do tada najveću prednost od osam poena, ali je Boston uzvratio na startu treće deonice i serijom 8:0 vratio meč u egal.

Majk Meloun je odmah reagovao zatraživši tajm-aut, a njegovi igrači su se ekspresno konsolidovali i njihova prednost je počela ponovo da raste, pa i da stigne do dvocifrene brojke na kraju trećeg kvartala.

Najzaslužniji je bio Jokić koji je razigravao svoje saigrače i već u tom periodu bio na asistenciju od novog tripl-dabla. Ipak, pre nego što do toga dođe zabrinuće navijače Nagetsa kada je duži period ostao na klupi i zavio ruku.

Jokić je ranije tokom meča imao kontakt sa Tejtumom kada se požalio na bol u desnoj ruci, ali je srećom ubrzo ponovo bio u igri, tako sprečivši novi nalet Bostona.

Ono što ni on nije mogao jeste neizvesnu završnicu u kojoj se razigrao Džru Holidej i sa dve trojke doveo Seltikse do prilike za pobedu. Derik Vajt je čak imao i šut za tri za preokret, ali je promašio.

Na kraju je tačku na ovaj meč stavila sjajna asistencija Jokića i zakucavanje Gordona za četiri poena prednosti pred sam kraj.

Osim Jokića, kod Nagetsa su se istakli Džamal Marej sa 19 poena, osam skokova i šest asistencija, iako treba istaći da se Kanađanin nije proslavio u neizvesnoj završnici izgubivši loptu posle koje je Tejtum imao šut za preokret.

Eron Gordon je dodao 16 poena i devet skokova, dok su Kentavijus Kaldvel-Poup i Pejton Votson imali po 11.

Kod Bostona je najbolji bio Džejlen Braun sa 41 poenom. Porzingis je ostvario dabl-dabl sa 24 poena i 12 skokova, Tejtum je imao 15, a Holidej 12 poena.

Denver se vratio na pobedničku stazu posle poraza od Finiksa u prošloj rundi i predstoji im borba sa Minesotom i Oklahomom za prvo mesto na Zapadu. Ona će krenuti iz Kolorada gde će kroz dva dana doći košarkaši Jute.

Boston uprkos drugom vezanom porazu ostaje ubedljivo prvi na Istoku sa 48 pobeda.

NBA, rezultati

Detroit Pistons – Bruklin Nets 118:112

Indijana Pejsers – Minestota Timbervulvs 111:113

Dalas Maveriks – Majami Hit 114:108

Finiks Sans – Toronto Reptors 120:113

Denver Nagets – Boston Seltiks 115:109

Golden Stejt Voriors – Čikago Buls 122:125

Sakramento Kings – San Antonio Spars 131:129

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.