Trojica Srba u NBA kampu

Izvor: Mondo, 14.Avg.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica Srba u NBA kampu

Pecarski, Petrušev i Paunović učesnici su tradicionalnog kampa "Košarka bez granica".

Centar Marko Pecarski, krilni centar Filip Petrušev i bek Zoran Paunović od nedelje do srede će biti deo 16. NBA kampa "Košarka bez granica" na teritoriji Evrope.

Tradicionalni kamp za talentovane košarkaše i košarkašice do 17 godina starosti ove godine se prvi put održava u Izraelu, uz učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i prisustvo brojnih aktuelnih NBA igrača, trenera, operativaca, ali i legendi poput Dejvida "Admirala" Robinsona.

Upravo Robinson određen je za jednog od trenera ekipe "Golden Stejt Voriors", u koju su uvršteni Petrušev i Paunović, dok se Pecarski našao u timu "Juta Džez".

Statistika kaže da je od 2001. na kampovima "Košarka bez granica" učestvovalo preko 2.300 mladih košarkaša, od kojih su 33 kasnije izabrana na NBA draftu.

U kampu se radi na individualnoj tehnici, igraju se prijateljske utakmice, a van terena je poenta u zbližavanju mladih iz različitih krajeva sveta i pružanju pomoći lokalnim ustanovama.

Pecarski i Petrušev su deo juniorske reprezentacije Srbije, koja je nedavno u Bratislavi osvojila titulu prvaka Evrope.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.