Sve više Srba na NBA draftu

Izvor: Mondo, 29.Apr.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više Srba na NBA draftu

Sve duža lista imena srpskih košarkaša koji su podneli prijave za ovogodišnju NBA "pijacu". U ponedeljak su "stali u red" i Đorđe Drenovac i Nemanja Bešović. Danilo Anđušić takođe će putovati u SAD.

Agencija Interperformances, čiji je predsednik Lućano Kapikjoni, prijavila je nekolicinu mladih igrača za predstojeći NBA draft. Na spisku se od ponedeljka ističu imena juniorskih reprezentativaca Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Đorđa Drenovca i Nemanje Bešovića, rođenih 1992. godine.

Drenovac (201 cm) je član italijanske ekipe Bjankoblu iz Bolonje (nekad slavni Fortitudo), dok je Bešović (219 cm) ove sezone nakon raskida saradnje sa Partizanom mt:s radio samo individualno.

Igrači tog godišta i mlađi moći će da povuku prijavu, najkasnije do 13. juna, odnosno dve nedelje pre svečanosti u dvorani Bruklin Netsa.

Iz agencije najavljuju da će pored Drenovca i Bešovića na kampove uoči drafta putovati i Danilo Anđušić (rođen 1991), koji je "izlazno" godište, što znači da ne mora da podnosi formalnu prijavu.

Anđušić je zimus iz Partizana mt:s otišao u Virtus, koji je u novijoj istoriji bio poznat po tome što su odatle u najjaču ligu na svetu otišli Predag Danilović, Marko Jarić, Manu Đinobili, Dejvid Andersen, Antoan Rigodo...

Njegov vršnjak Nemanja Nedović, košarkaš Lijetuvos Ritasa, takođe bi trebalo da učestvuje na draftu, kao najozbiljniji srpski kandidat.

U nedelju se za NBA "pijacu" prijavio i Bogdan Bogdanović (rođen 1992, 198 cm). I on, poput Drenovca i Bešovića, ima mogućnost da povuče prijavu.

Po svemu sudeći, ovogodišnji draft mogao bi da bude veoma interesantan ljubiteljima košarke u Srbiji. Preostaje nam još samo da sačekamo 27. jun.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.