Stef Kari nadmašio samog sebe - ubacio 45 poena i postavio novi rekord NBA lige (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2015, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stef Kari nadmašio samog sebe - ubacio 45 poena i postavio novi rekord NBA lige (VIDEO)

Bek Golden Stejta oborio sopstveni rekord po broju trojki u jednoj NBA sezoni, sada je došao do brojke 280, a Majami porazom od Čikaga zagorčao sebi život u borbi za plej-of

Golden Stejt Voriorsi ove sezone igraju sjajno, a Stef Kari iz utakmice u utakmicu pomera rekorde i postavlja nove standarde u NBA ligi. Tim iz Ouklenda pobedio je na svom terenu Portland Trejlejzerse >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 116:105, a Kari je ubacio 45 poena.

Pored toga, na ovom meču bek Voriorsa oborio je svoj rekord kada je u pitanju broj trojki u jednoj sezoni u NBA ligi u regularnom delu. Sa osam trojki koje je ubacio večeras došao je do brojke od 280, a prethodni rekord koji je držao u ligi iznosio je 272.

Još jednom je Kari potvrdio da je jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule najkorisnijeg igrača, odnosno da uz Rasela Vestbruka i Džejmsa Hardena u ovom trenutku nema boljeg.

Pored fantastičnog košgeterskog učinka, Kari je na to dodao još 10 asistencija, ponovo je veoma dobru podršku imao u Kleju Tompsonu koji je dodao još 26 poena. U gostujućem tim najefikasniji je bio Lamarkus Oldridž sa 27 poena.

Kari je sa ovakvim učinkom postao prvi igrač Voriorsa od Latrela Sprivela 1997. godine koji je postigao najmanje 40 poena i podelio 10 asistencija.

“Kari nikada ne priča o tome da želi da bude MVP lige. Ali, kada vidite kako igra, bolje vam je da verujete u to”, poručio je trener Golden Stejta Stiv Ker.

Ovo je njegovoj ekipi bila 64. pobeda u sezoni, imaju i 15 poraza, ali će svakako završiti kao klub sa najboljim učinkom jer na Istoku košarkaši Atlante imaju 59 pobeda, a do kraja su im ostale još četiri utakmice.



Košarkaši Čikago Bulsa pobedili su u gostima Majami Hit sa 89:78 i naneli timu sa Floride težak udarac kada je u pitanju borba za plasman u plej-of NBA lige.

Domaća ekipa je na poluvremenu imala prednost od čak 19 poena, ali su Pau Gasol, Eron Bruks i Tadž Gibson u nastavku utakmice predvodili Čikago do velikog preokreta.

Gasol je utakmicu završio sa 16 poena i 15 skokova, dok su Bruks i Gibson na dodali to po 14 poena. Bulsi su u prvom poluvremenu ubacili samo 32 poena.

“Tek u nastavku smo se podigli i pronašli odgovor. Počeli smo da skačemo, da im branimo šuteve i tako je počeo naš preokret”, rekao je Gasol posle utakmice.

Ekipi Čikaga ovo je bila 47. pobeda u sezoni i tim iz Ilionisa je osigurao mesto u doigravanju. Majami je, sa druge strane, upisao 44. poraz i ima 35 trijumfa, jedan manje od Bruklina na osmoj poziciji koja vodi u plej-of.

Hasan Vajtsajd je predvodio Majami sa 19 poena i 16 skokova, a Dvejn Vejd je odigrao katastrofalno, ubacio je devet poena uz katastrofalan šut iz igre jer je pogodio samo četiri puta iz 20 pokušaja.



REZULTATI:

Majami - Čikago 78:89

/Vajtsajt 19, Vejd 9 - Gasol 16, Bruks 14/

Golden Stejt - Portland 116:105

/Kari 45, Tompson 26 - Oldridž 27, Lilard 20/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kari torpedovao Portland

Izvor: RTS, 10.Apr.2015

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Golden Stejt je savladao Portland sa 116:105 uz, čak, 45 poena Stefona Karija. Čikago nakon preokreta savladao Majami sa 89:78. . U utakmici sezone Kari je pogodio...

Nastavak na RTS...

Kuzmićev "dabl-dabl" u trijumfu "ratnika" na startu plej-ofa

Izvor: Blic, 10.Apr.2015

Naš košarkaški internacionalac Ognjen Kuzmić, kao član NBA ekipe Golden Stejt Voriorsa nalazi se na "privremenom radu" u filijali "ratnika", Santa Kruzu, sa kojim je ostvario pobedu na startu plej-ofa u razvojnoj NBA ligi...Kuzmićevi Voriorsi su pobedili "najskakačkiji" tim razvojne lige, Oklahoma...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.