Srbija ponovo ima trenera u NBA: Kokoškov pomoćnik u Orlandu

Izvor: Sportal.rs, 17.Feb.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ponovo ima trenera u NBA: Kokoškov pomoćnik u Orlandu

Srpski stručnjak Igor Kokoškov imenovan je za prvog pomoćnika novog trenera Orlando Medžika Džejmsa Borega.

Borego je imenovan za vršioca dužnosti na klupi Medžika 5. februara, kada je Žaku Vonu uručen otkaz, a u utorak je potvrđeno da će voditi tim do kraja sezone. Prvi potez koji je Borego povukao kada je dobio priliku da se pokaže u ostatku sezone bio je dovođenje Koškova za svog prvog asistenta.

Kokoškov je prethodno bio pomoćni trener Los Anđeles Klipersa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Detroit Pistonsa, Finiks Sansa i Klivlend Kavalirsa.

Srpskom treneru ovo će biti 15. sezona u najjačoj ligi na svetu. Zanimljivo, kada su ga Klipersi angažovali 2000. godine, Kokoškov je postao prvi trener koji nije sa tla Amerike kao pomoćni trener u NBA, da bi od tada mnogi krenuli njegovim putem, između ostalih i Etore Mesina.

Kokoškov je, inače, od 2008. godine selektor Gruzije, ali imenovanje za pomoćnog trenera tima sa Floridi neće menjati njegovu ulogu na toj funkciji.

Orlando je u dosadašnjem delu sezone ostvario 17 trijumfa i 39 poraza i trenutno je treći najlošiji tim na "Istoku".

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

PONOVO IMAMO TRENERA U NBA: Kokoškov na klupi Orlanda

Izvor: HotSport.rs, 18.Feb.2015, 00:53

Srpski stručnjak Igor Kokoškov novi je pomoćni trener Orlanda. On će na klupi Medžika pomagati novom šefu stručnog štaba Džejmsu Boregu.. . Orlando je 5. februara smenio Žak Vona i doveo je Borega. Novi strateg je kao prvu želju naveo dolazak Kokoškova da mu pomaže. Srbin je do sada u NBA...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.