Sprema se revolucija u NBA ligi

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se revolucija u NBA ligi

U narednih nekoliko sezone mogli bismo da vidimo tektonske promene u NBA ligi.

Kako su preneli američki mediji, komesar lige Adam Silver obavio je seriju pregovora oko brojnih promena u NBA.

Unija NBA igrača (NBPA) je razgovarala sa Silverom oko plana da se sezona smanji sa dosadašnje 82 utakmice na 78.

Takođe je moguće uvođenje turnira usred sezone na kojem bi se borilo svih 30 timova za svojevrsnu titulu.

Razlog uvođenja ovakvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turnira je taj kako bi se smanjio gubitak novca i pad gledanosti sredinom sezone koji neminovno biva sve veći i veći.

Silver o uvođenju ovakvor turnira javno razmišlja od 2016. godine, a kao motivacija za tako nešto navodi se ugledanje na evropski fudbal.

Još jedna bitna promena može da se desi u plej-ofu, gde se planira da se konferencije od nekog trenutka (finala konferencija najverovatnije) spoje i da se ekipe koitraju po ukupnom učinku u celoj ligi, a ne samo u svojoj konferenciji.

Sličan sistem već postoji u NBA ligi i veoma je uspešan, a postoji mogućnost da se u nekom trenutku potpuno izbaci kotiranje po konferencijama kada se gleda plej-of.

Ukoliko promene budu prihvaćene mogle bi da stupe na snagu već od sezone 2021/2022.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.