Sprema se novi supertim u NBA, Pol razmišlja o Sparsima!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprema se novi supertim u NBA, Pol razmišlja o Sparsima!

Plejmejker Klipersa ozbiljno vaga o tome da promeni sredinu na leto

Krenulo je kao sitno govorkanje i tema za golicanje mašte navijačima, a sada je opcija o kojoj se priča s ogromnom dozom realnosti!

San Antonio bi ovog leta mogao da dobije spektakularno pojačanje i to u liku Krisa Pola! Naime, plejmejker Los Anđeles Klipersa ozbiljno vaga šta mu je činiti tokom ovog leta, u kojem će i zvanično postati slobodan igrač posle isteka ugovora sa sadašnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klubom. A, kako javlja ugledni američki novinar Mark Stajn, Pol ozbiljno razmatra mogućnost da se preseli u Teksas i zaduži opremu Sparsa!

Bio bi to transfer koji bi izazvao velike potrese u NBA ligi, skoro pa slične onim kada je Kevin Durant opremu Oklahome zamenio dresom Golden Stejta. Doduše, bez svih kontroverzi koje su ispratile prelazak jednog od najmoćnijih košarkaša današnjice.

Kako se navodi, Pol je odlučio da izađe u NBA izlog i pogleda kakve ga opcije čekaju na tržištu. A u ovom trenutku najprimamljivija mu je mogućnost odlaska u San Antonio. Možda čak i više od toga da ostane u Klipersima.

I to ponajviše zbog mogućnosti da bude igra rame uz rame sa Kavajem Lenardom i da radi pod trenerskom palicom Grega Popoviča.

U redovima Klipersa, ipak, ne odustaju tek tako od Pola i nameravaju da urade sve samo kako bi ga zadržali u klubu. Tim iz Grada anđela namerava da što pre dovede legendarnog Džerija Vesta u klupsku upravu, nadajući se da bi upravo uticaj sadašnjeg člana vrhuške Golden Stejta mogao da povuče najveća imena da obuku dres Klipersa u budućim godinama. Vestu ugovor sa Voriorsima ističe ovog leta, a Klipersi su navodno već uspostavili kontakt.

Ipak, San Antonio će imati pravo da održi bar jedan sastanak sa Polom, počev od 1. jula. Tada će Mamuze imati priliku da predstave Polu projekat za budućnost, u pokušaju da ga namame baš u Teksas.

Sparsima je preko potreban kvalitetan plejmejker koji bi zajedno sa legendarnim Tonijem Parkerom podelio veliki teret. Tu ulogu zasad ima Peti Mils, ali od povrede iskusnog Parkera Australijanac nije uspeo da izdrži veliki napor. Osim toga, razlika u kvalitetu između Pola i Milsa je priča za sebe i gotovo da nema šanse da bi njih dvojica mogli da se porede.

Sparsi će pokušati da dovedu Pola i tako stvore supertim u nameri da ponovo bude konkurentan rival Golden Stejtu na Zapadu.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.