Sjajni Krstić u pobedi u Teksasu

Izvor: B92, Beta, 01.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Krstić u pobedi u Teksasu

Prethodne noći u NBA šampionatu odigrano je devet mečeva.

Saša Pavlović nije igrao u duelu koji su Kavsi dobili protiv Detroita. Vladimir Radmanović je svom nekadašnjem timu Lejkersima ubacio 7 poena, uz upisane dve asistencije. Nenad Krstić je ostavio najbolji utisak. Njegov Tander je slavio na gostovanju u San Antoniju, a srpski centar je bio odličan sa 16 poena i osam skokova.

Klivlend >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << – Detroit 79:73

LeBron Džejms je pogodio dve ključne trojke i duel završio sa 25 poena i 12 skokova, pa su Klivlend Kavalirsi upisali 13. uzastopnu pobedu. Kavsi su gubili sredinom poslednje četvrtine kada je stvari u svoje ruke preuzeo Džejms i u seriji 10-0 učestvovao sa 8 poena i jednom asistencijom. Klivlend kod kuće ima 36-1 i postao je tek šesti tim u istoriji lige koji je imao 16 pobeda u jednom mesecu. Ričard Hamilton je dodao 13 poena, a Alen Ajverson 11 za Pistonse, koji su na ovoj utakmici šutirali samo 35 posto.

Filadelfija – Atlanta 98:85

Andre Iguadala je ubacio 19 poena, a Andre Miler je dodao 18 poena i 10 asistencija, pa je Filadelfija pobedila Atlantu, za koju je Džoš Smit ubacio ovosezonski rekord – 33 poena. Maris Spajts je učestvovao sa 16 poena, a Vili Grin sa 15 u trijumfu Siksersa, koji sada imaju prednost u odnosu na Majami na petoj poziciji na Istoku.

Sakramento – Nju Orlins 110:111

U svečanoj atmosferi koju je donela ceremonija povlačenja dresa Vlada Divca iz upotrebe, Kingsi su izgubili od Hornetsa u veoma uzbudljivoj utakmici. Partiju večeri prikazao je Dejvid Vest koji je u pobedi svog tima učestvovao sa 40 poena, dok je Kris Pol imao 15 poena i 15 asistencija. Kod domaćina Andres Noćioni je bio najzapaženiji sa 23 poena. Ključna serija dogodila se u poslednjoj četvrtini koju su gosti dobili sa 25:20.

Portland – Juta 125:104

Portland je deklasirao Jutu zahvaljujući odličnoj igri u prvoj četvrtini. LaMarkus Oldridž je postigao 26 poena, dok je Brendon Roj dodao 25, uz 11 asistencija. U poraženom timu bolji od ostalih bio je Karlos Buzer sa 20 poena.

Indijana – Čikago 107:105

Ti Džej Ford je pogodio ključni koš četiri sekunde pre kraja, pa je Indijana pobedila Čikago i tako povećala uzbuđenje u borbi za poslednju osmu poziciju koja vodi u plej-of Istoka. Ford je duel završio sa 22 poena i devet asistencija. Deni Grejndžer je predvodio Pejserse sa 31 poenom, dok je Troj Marvi imao 15 poena i 12 skokova. Marfi je propustio prethodne tri utakmice zbog povrede kolena. Derik Rouz je imao 24 poena i rekordnih 11 skokova, dok je Kirk Hajnrih ubacio 20 poena uz sedam asistencija i sedam skokova.

Minesota – Dalas 88:108

Džoš Hauard je imao 14 poena i šest skokova za 22 minuta u svom povratku na parket posle pauze od 11 utakmica zbog povrede. Dirk Novicki je dodao 23 poena i 12 skokova, pa su Mevsi savladali hendikepirane Vulvse. Džejson Teri je postigao 21 poen, dok je Džejson Kid imao osam poena i 13 asistencija. Dalas ima četiri pobede više od Finiksa u borbi za poslednju poziciju koja vodi u plej-of. Kevin Lav je kod Minesote postigao 23 poena uz 12 skokova i to mu je 25 dabl-dabl ove sezone. Timbervulvsi su drugu utakmicu za redom igrali bez povređenih Rendija Foja i Krejga Smita.

Šarlot – LA Lejkers 94:84

Džerald Valas je imao 21 poen i 13 skokova, pa je Šarlot nastavio svoju dominaciju nad Lejkersima. Rejmond Felton je dodao 16 poena, pa su tako Bobketsi ove sezone počistili seriju sa timom iz Los Anđelesa. Kobi Brajant je postigao 25 poena, ali je šutirao iz igre samo 11 od 28. Lamar Odom je dodao 20 poena za Lejkerse koji imaju skor 4-2 na aktuelnoj turneji po Istoku.

Denver – Njujork 111:104

Karmelo Entoni je dao 29 poena, pa je Denver osigurao mesto u plej-ofu pobedom nad Njujorkom, iako su u drugom poluvremenu ispustili prednost od 27 poena. Pobeda Nagetsa i poraz Sparsa, stavlja tim iz Kolorada na drugo mesto u Zapadnoj konferenciji pred ulazak u poslednju nedelju regularnog dela sezone. Nejt Robinson je predvodio Nikse sa 30 poena.

San Antonio – Oklahoma 95:96

Kevin Duren je dao 31 poen, pa je Oklahoma nastavila da dobija San Antonio. Tander je vodio čak i sa 17 poena razlike, ali je San Antonio uspeo da se vrati i učini završnicu uzbudljivom. Sparsi su propustili priliku da ovom pobedom osiguraju plasman u plej-of, pošto su drugi put za redom izgubili od Oklahome ovog meseca. Osam utakmica do kraja prvenstva, Sparsi su prepustili blagu prednost u Jugozapadnoj diviziji i sada dele prvu poziciju sa Hjustonom. Rasel Vestbruk je imao 16 poena i 10 asistencija za Tander koji je prekinuo niz od tri poraza i prvi put je slavio u San Antoniju od 2004. godine (nekadašnji Sijetl Supersoniksi).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.