STOJAKOVIĆ RUŠI DIVCA

Izvor: Kurir, 16.Nov.2010, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOJAKOVIĆ RUŠI DIVCA

I nad kraljem ima kralj. Predrag Stojaković sasvim sigurno postaje najefikasniji Srbin u istoriji NBA lige! Da bi pretekao legendarnog Vlada Divca, krilu Hornetsa potrebno je samo 11 poena, a pošto je njegov tim rano jutros već odigrao meč protiv Dalasa, moguće je da je Stojaković već na tronu.

I nad kraljem ima kralj.

Predrag Stojaković sasvim sigurno postaje najefikasniji Srbin u istoriji NBA lige! >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Da bi pretekao legendarnog Vlada Divca, krilu Hornetsa potrebno je samo 11 poena, a pošto je njegov tim rano jutros već odigrao meč protiv Dalasa, moguće je da je Stojaković već na tronu.

Divac je dugo vremena bio neprikosnoven sa 13.398 poena, ali je proteklo već pet godina otkako se penzionisao. Za to vreme njegov bivši saigrač iz Sakramenta nastavio je da rešeta koševe širom SAD, pa je u subotu sa 11 poena Portlandu došao do ukupnog skora od 13.338 poena. Pošto se radi o sjajnom strelcu, za Stojakovića neće biti nikakav problem da nadmaši Divca i da postane najefikasniji Srbin u NBA. Peđi je za ovaj rezultat bilo potrebno 13 punih sezona, dok je Vlade do svog skora došao za nešto više od 15 sezona.

Teško je uopšte zamisliti da će se uskoro pojaviti neki naš košarkaš koji će nadmašiti momka iz Slavonske Požege. Ipak, daleko je Peđa od najefikasnijeg evropskog igrača u NBA. Tu je nenadmašiv Dirk Novicki. Nemac je u najbolju košarkašku ligu na svetu došao iste godine kada Stojaković (1998), ali je sjajni krilni centar Dalasa u karijeri zabeležio čak 21.293 poena.

(P. G.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odlični Stojaković i Miličić

Izvor: B92, 16.Nov.2010

U mečevima NBA lige odigranim u ponedeljak uveče, pobede su ostvarile ekipe Šarlota, Orlanda, Dalasa, Finiksa, Oklahome, Golden Stejta i Nju Džersija...Odlične partije zabeležili su srpski košarkaši Predrag Stojaković i Darko Miličić u porazima svojih ekipa...Stojaković je u prvom ovosezonskom...

Nastavak na B92...

Divac: Drago mi je što me je Peđa nadmašio

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Nov.2010, 03:25

Vlade Divac je sa 13.398 poena dugo godina držao primat na listi najboljih NBA strelaca među srpskim košarkašima. Posle 12 godina u NBA ligi pretekao ga je „mlađi brat“ iz Kingsa.. - Super. Svaka čast, to je bilo za očekivati – glasio je prvi komentar Divca, na vest iz Dalasa.. Zastao je,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.