Rebrača za Blic: NBA čeka Bobija

Izvor: Blic, 07.Jan.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebrača za "Blic": NBA čeka Bobija

Centar crveno-belih, najkorisniji košarkaš prvog dela Evrolige i zvezda ABA lige, mogao bi već sada u Ameriku.

Pored Markusa Vilijamsa, najupečatljivija figura Crvene zvezde je Bobi Marjanović, MVP prvog dela Evrolige. Nema sumnje da će, nastavi li ovako, crveno-beli teško na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sezone zadržati gorostasnog centra, 222 centimetra visokog, koji dominira visinom, ali i igrom u ABA ligi i evropskom elitnom takmičenju. Zovu NBA lige Marjanović ne bi odoleo, pogotovu što je pre godinu i po igrao Letnju ligu u dresu Atlante.

- Bilo je to lepo iskustvo za mene, drugačija kultura i ljudi. NBA je moj dečački san, kao i skoro svakog igrača. Istina je da više nisam dete, ali snove i dalje imam - rekao je Marjanović.

Blat: Skače za trojicu

Stručnjaci su oduševljeni Bobijevim partijama. Tako bivši trener izraelskog Makabija Dejvid Blat tvrdi da je Marjanoviću mesto u NBA.

- Pa on po meču ima više skokova od trojice centara protivničkog tima. Gledao sam svojevremeno Marjanovića u američkoj letnjoj ligi, on je veliki talenat i ne razumem kako već ne igra u NBA - istakao je Blat.

Bobi je na deset mečeva u prvom delu Evrolige beležio dabl-dabl učinak sa 16,8 poena u proseku i 10,7 skokova, što mu je donelo indeks od 24,9. Koliko je Zvezdin gorostas bio nadmoćan, govori i podatak da je drugi na listi uspešnosti bio Albe Džamel Meklin sa indeksom 21.

- Apsolutno je superioran pod košem, skrenuo je pažnju, igra sezonu karijere, iako je vrlo specifičnog stila zbog visine. To sigurno neće promaći skautima i menadžerima. Tvrdim da može u NBA, ima materijala za odlazak u Ameriku, a na njemu je da i u drugom delu sezone nastavi sa ovakvim igrama, kako bi sve ovo potvrdio. Ne sumnjam i da će dobiti poziv selektora Aleksandra Đorđevića, jer je zaslužio da ponese reprezentativni dres na Evrobasketu. Nadam se da će moći da podnese teret - kaže za „Blic” Željko Rebrača, proslavljeni reprezentativac, koji ima petogodišnje NBA iskustvo, igrajući za Detroit, Atlantu i Kliperse.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rebrača: NBA čeka Bobija

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2015

Pored Markusa Vilijamsa, najupečatljivija figura Crvene zvezde je Bobi Marjanović, MVP prvog dela Evrolige. Nema sumnje da će, nastavi li ovako, crveno-beli teško na kraju sezone zadržati gorostasnog centra, 222 centimetra visokog, koji dominira visinom, ali i igrom u ABA ligi i evropskom elitnom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.