Potvrđena najveća promena u NBA – turnir usred sezone

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 13:32

Potvrđena najveća promena u NBA – turnir usred sezone

Posle dugo spekulacija konačno se prelazi na realizaciju ideje koja bi trebalo da učini zanimljivim najnezanimljiviji period sezone u najjačoj ligi.

Završni turnir biće održan u Las Vegasu od 7-9- decembra i na njemu će igrati osam timova koji će se boriti za trofej i za novčanu nagradu od 500.000 dolara.

Napomena: Pola miliona dolara nagrada je za svakog igrača pobedničkog tima!

Biće to, bez dileme, i najveći motiv za sve ekipe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osim činjenice da će im rezultati koje budu ostvarili na turniru, značiti i za regularni deo sezone.

Na startu sezone, ekipe će biti podeljene u šest grupa po pet timova (nevezano za to iz koje su divizije, ali biće iz iste konferencije).

Određenih dana u prvih šest nedelja sezone, svaka ekipa odigraće četiri utakmice u grupi koje će se takođe važiti i za regularni deo sezone. Dakle, igraju sve normalno, regularno kao i do sada, s tim da će se pobede ili porazi u tim mečevima računati i za turnir i za sezonu.

Svih pet ekipa iz grupe igraće barem dva puta jedni protiv drugih - dva puta kod kuće i dva puta na strani.

Pobednici šest grupa i dva tima koja će dobiti specijalne pozivnice plasiraće se na završni turnir u Las Vegasu gde će igrati eliminiacione mečeve do samog kraja.

Zbog uvođenja ovog tunira, došlo je i do određenih promena u rasproedu odigravanja kako bi sve ekipe na kraju imale 82 meča u sezoni. Oni timovi koji se ne budu plasirali na završni turnir (ukupno 22) odigraće dve dodatne utakmice kako bi se izjednačili po broju mečeva sa ekipama koje će igrati u Las Vegasu.

Dva tima koja će odigrati 83 utakmice u sezoni su oni koji će se plasirati u finale turnira.

Ostaje da se vidi kako će navijači reagovati na ovu novinu NBA i da li će ona zaživeti i narednih sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.