Posle Kobija, Dankana i Garneta, oprostio se još jedan velikan!

Izvor: Sportske.net, 21.Okt.2016, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Kobija, Dankana i Garneta, oprostio se još jedan velikan!

Svakako da nije nikada dostigao njihovu klasu, ali je stigao do "Drim-tima", "Ol-Stara", bio je top pik na draftu i najbolji ruki sezone. Posle 17 godina, rekao "zbogom" uz impresivne brojke...

Posle Dankana, Garneta i Brajanta, NBA liga je ostala i bez Eltona Brenda. On nije tako veliko ime kao prethodna trojica, ali se radi o čoveku koji je bio najbolji univerzizetski igrač Amerike na Djuku i prvi pik drafta 1999. ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Lamara Odoma, Bajrona Dejvisa i Stiva Frensisa.

Odigrao je 17 sezona u NBA ligi, prvu u Bulsima, nakon povlačenja Džordana, imao je fantastične brojke, 20.1 poen i 10 skokova po meču i podelio titulu za najboljeg debitanta sa Stivom Frensisom.

Otišao je u Kliperse, igrao za Filadelfiju, Dalas i Atlantu, vratio se u Sikserse, ali je nakon teške sezone sada odlučio da se povuče. Dva puta je bio Ol-Star igrač, osvojio bronzu sa Amerikom na SP u Japanu, završio je karijeru sa 15.9 poena i 8.5 skokova, što su sjajne brojke.

Sigurno da bi bile impresivnije da nije imao silnih povreda prvo Ahilova tetiva, pa rame koje ga je limitiralo krajem prošle decenije kada je prvi put došao u Filadelfiju. Treba reći da se povukao u leto 2015. ali ga je bivši trener sa Djuka, Majk Križevski naterao da se vrati još jednom. Igrao je prošle sezone za Sikserse, sa klincima, postao je 51. čovek u istoriji koji je imao više od 9000 skokova u NBA ligi. On je inače 2000. i 2002. bio najbolji u ligi kada su u pitanju ofanzivni skokovi.

Inače, u noćašnjim utakmicama nije bilo naših igrača, predsezona se bliži kraju, Niksi su je završili pobedom nad gradskim rivalom. Kod Njujorka Melo Entoni 21 poen, Vujačić je počeo utakmicu, bio na parketu 15-tak minuta, ubacio 4 poena.

Kod Netsa Džeremi Lin protiv bivšeg kluba 24 poena, Bojan Bogdanović je ubacio 12.

Atlanta je slavila u Čikagu, Korver je ubacio četiri trojke, 16 poena, koliko i Dvajt Hauard. "Supermen" je imao 15 skokova. Bolji od ostalih na drugoj strani Batler sa 18, Mirotić je odmarao, Rondo i Vejd imali užasno vee, zajedno su šutirali 4 od 22...

Šarlot je predvođen Kembom Vokerom (17 poena, 6 as) slavio protiv Dragićevog Čikaga. Slovenac je propustio meč, njegov zemljak Beno Udrih je za sedam minuta ubacio jedan šut.

Pelikansima nisu pomogla ni 33 poena Entonija Dejvisa, Vučević je napravio dabl-dabl, po 12 poena i skokova, Furnije brojao do 24. Čitava petorska Medžika dvocifrena, Ibaka 18 poena, Elfrid Pejton najbolji u predsezoni, 17 poena, 12 asistencija, istina, "prodao" je 6 lopti.

Rezultati:

Čikago - Atlanta 81:97

Bruklin - Njujork 111:116

Šarlot - Majami 96:88

Orlando - Nju Orleans 114:111

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Elton Brend završio karijeru

Izvor: B92, 21.Okt.2016

Bivši prvi pik sa drafta Elton Brend okončao je karijeru posle 17 sezona u NBA ligi...Brenda su u NBA doveli Čikago Bulsi 1999. godine, sedam godina proveo u Los Anđeles Klipersima, potom igrao za Atlanta Hokse, a karijeru je okončao kao član Filadelfija 76ersa...Tokom karijere je prosečno beležio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.