Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porazi za Jokića i Bjelicu, tripl-dabl Džejmsa

Poslije pauze zbog "Superboula" nastavljena je i NBA liga, pošto je u noći izmedju ponedeljka odigrano 10 utakmica, u kojima su nastupili srpski internacionalci Nemanja Bjelica i Nikola Jokić, sa različitim učinkom u porazima svojih ekipa.

Denver je u gostima izgubio 105:104 od jednog od najslabijih timova u ligi, Bruklina i to košem Džoa Džonsona uz zvuk sirene. Nagetsi su tako ostali 11. na Zapadu, sa 21 pobjedom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << četiri manje od Jute i pet manje od Portlanda, sa kojima se bore za plej-of.

Jokić je utakmicu počeo u prvom timu, odigrao je ukupno 14 minuta, ali je postigao samo dva poena uz tri skoka, pošto je iz igre šutirao 1/5. Najefikasniji u Denveru bio je Danilo Galinari sa 24 poena, dok je Kenet Farid postigao 22.

Bruklinu je ovo bila tek 14. pobjeda i ostao je na pretposljednjem mjestu Istoka. Najefikasniji u trijumfu bili su Tadeus Jang sa 20 i Markel Braun sa 19 poena.

Nju Orleans je prekinuo seriju od četiri vezana poraza lakom pobjedom u gostima nad Minesotom, 116:102. Entoni Dejvis i Džru Holidej postigli su po 27 poena, dok je Dejvis zabilježio još i osam skokova, a Holidej devet asistencija i pet skokova.

Minesoti je ovako prekinuta mini-serija od dvije vezane pobede. Karl-Entoni Tauns predvodio je tim sa 19 poena i 12 skokova u utakmici u kojoj je njegov tim gubio i do 28 razlike i nije imao šanse da pobijedi.

Bjelica je proveo 12 minuta na parketu i za to vrijeme je postigao 10 poena i četiri skoka, uz šut iz igre 5/6.

Indijanapolis se oprostio od Kobija Brajanta, koji je zamalo doveo svoje Lejkerse do holivudske završnice, ali je Pol Džordž spriječio iznenadjenje za pobjedu Indijane 89:87. Bučna domaća publika skandirala je bučno asu Lejkersa koji će na kraju sezone otići u penziju, a atmosfera je bila kao da su Lejkersi domaćini.

Brajant je bio najefikasniji u svom timu sa 19 poena, a u finišu je vezao tri trojke i donio vodjstvo svom timu od 82:79 dva i po minuta pre kraja, samo da bi Džordž postigao šest vezanih poena i tako poveo Pejserse do trijumfa u završnici.

Klivlend je kod kuće lako pobijedio Sakramento 120:100, a lider Kavalirsa Lebron Džejms ostvario je svoj prvi "tripl-dabl" u sezoni i 40. u karijeri. On je do učinka od 21 poena, 10 asistencija i 10 skokova došao za tri četvrtine utakmice u Klivlendu, a u četvrtoj četvrtini nije ni ulazio u igru zbog velikog vodjstva.

Kajri Irving je izjednačio lični rekord sezone sa 32 poena, uz 12 asistencija. Kevin Lav se vratio posle propuštene utakmice i postigao je 11 poena, čime je prešao cifru od 9.000 poena u karijeri.

Sakramentu je ovo bio četvrti uzastopni poraz, a američki elektronski mediji prenijeli su posle meča nezvanične informacije da će klub u narednim danima otpustiti trenera Džordža Karla. Kingsi u srijedu igraju protiv najgoreg tima lige Filadelfije, a onda slijedi pauza za Ol-star.

Šarlot se ponovo vratio pobjedama nakon povratka nekolicine povrijedjenih igrača i sada opet ide ka plej-ofu Istoka. Hornetsi su kod kuće pobijedili Čikago sa 108:91, predvodjeni Kembom Vokerom, koji je postigao 30 poena u meču u kome je njegov tim vodio od početka do kraja.

Šarlot sada ima 25 pobeda i 25 poraza i prvi put posle 4. januara ima učinak od 50 odsto. Nakon toga je izgubio sedam uzastopnih utakmica i devet od 10, ali je sada došao do četvrte pobjede u posljednjih pet utakmica.

Pau Gasol postigao je 22 poena, 10 skokova i sedam asistencija za Čikago.

Rezultati utakmica igranih u noći izmedju ponedeljka i utorka:

Šarlot – Čikago 108:91

Klivlend – Sakramento 120:100

Indijana – LA Lejkers 89:87

Filadelfija – LA Klipers 92:98 (produžetak)

Bruklin – Denver 105:104

Detroit – Toronto 89:103

Atlanta – Orlando 110:117 (produžetak)

Memfis – Portland 106:112 (produžetak)

Minesota – Nju Orleans 102:116

Feniks – Oklahoma 106:122

(N.N/Beta)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.