Izvor: RTS, 21.Jun.2021, 00:05

Počelo finale Zapada – Buker vodio Finiks do pobede nad Klipersima

Košarkaši Finiksa savladali su na svom terenu El-Ej kliperse sa 120:114 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Devin Buker ostvario prvi tripl-dabl u karijeri, na drugoj strani raspoložen je bio Pol Džordž.
Gde su stali protiv Denvera, Sansi su nastavili protiv Klipersa – zabeležili su trijumf protiv ekipe iz Los Anđelesa 120:114 i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji Zapada.

Devin Buker bio je nezaustavljiv, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zabeležio je prvi tripl-dabl u NBA karijeri, ali malo je nedostajalo da gosti trojkama u finipu meča naprave veliki preokret.
Meč je tokom većeg svog toka bio izjednačen, a Sansi su odlučujuću prednost stekli u prvoj olovini poslednje deonice, kada su stigli do osam poena prednosti.
U poslednja dva minuta ušli su sa vođstvom od 116:106, ali je usledila serija Klipersa od 8:0 i meč je ušao u neizvesnu završnicu.
Ipak, Buker je još jednm preuzeo stvari u svoje ruke, prvo snažno zakucao, a onda sa linije za slobodna bacanja doneo konačan trijumf ekipi Montija Vilijamsa.
Buker je meč završio sa 40 poena (18 u trećoj četvrtini), 13 skokova i 11 asistencija, dok ga je pratio Diandre Ejton sa 20 poena. U poraženoj ekipi istakao se Pol Džordž sa 34 poena, Redži Džekson dodao je 24.
Treba istaći da su obe ekipe igrale nekompletne. U timu Sansa zbog kovid protokola nije igrao Kris Pol, dok u gostujućem timu zbog povreda nije bilo Kavaja Lenarda i Serža Ibake.
Finiks je poveo sa 1:0 u finalnoj seriji, a drugi meč se takođe igra u Arizoni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dok Rivers, dokazani gubitnik

Izvor: B92, 21.Jun.2021

Trener Filadelfija Seventisiksersa Dok Rivers ponovo je izgubio sedmu, odlučujuću utakmicu...Podsećamo, kada njegov tim povede 3:0, 3:1 ili 3:2, Rivers ima skor 14-29...To u seriji protiv Atlanta Hoksa nije bio slučaj, pošto su stalno bili u zaostatku, ali je sada Rivers već provereni gubitnik...Tri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.