Odlazak gladijatora

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak gladijatora

Onako kako je i najavljeno, na svečanosti održanoj u čuvenoj „Arko areni“, američki NBA ligaš Sakramento povukao je dres sa brojem 21, koje je s sa velikim uspehom nosio legendarni srpski košarkaš, sada predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac.

Popularni Diki je tako postao prvi srpski košarkaš čiji je dres „penzionisan“ u jednom NBA timu. Povlačenje dresa iz upotrebe je posebna čast koja se ukazuje samo najboljim košarkašima kluba, a Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Divac je zasigurno pripadnik prvog ešalona NBA gladijatora, kako u Sakramentu, tako i u drugim NBA timovima u kojima je igrao. Nešto više od 160 igrača u istoriji NBA lige doživelo je čast da im broj na dresu bude povučen.

Na poluvremenu utakmice Sakramento Kings i NJu Orleans Hornets, uz direktan TV prenos na RTS, održana je svečana ceremonija podizanja dresa sa brojem 21 pod svodove dvorane u kojoj je Vlade Divac igrao šest sezona.

Na ceremoniji organizovanoj na sredini terena pred prepunim gledalištem, o Divcu, koji je svečanom činu prisustvovao sa porodicom, govorili su, često prekidani burnim aplauzima, njegovi tadašnji saigrači, uključujući Peđu Stojakovića.

Na kraju se oglasio i Vlade Divac, koji se svima zahvalio govoreći na engleskom i srpskom jeziku.

 Arko arena bila je rasprodata tek drugi put ove sezone, a prvi je bio kada je povlačen dres Krisa Vebera.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.