Ode Blat u NBA?

Izvor: Mondo, 13.Sep.2012, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ode Blat u NBA?

Trener Makabija i bivši selektor Rusije na putu da se iz Evrope preseli u NBA.

Dejvid Blat mogao bi karijeru da nastavi u NBA ligi i to kao asistent Lerija Drua u Atlanti.

Amerikanac je sa dosta uspeha vodio "zbornaju", sa kojom je 2007. godine uspeo da u Španiji osvoji Eurobasket napravivši senzaciju u finalu pobedom protiv favorizovane "crvene furije". Na šampionatu Starog kontinenta prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Litvaniji stigao je do bronze (pobedio Srbiju u četvrtfinalu), a medalju istog sjaja osvojio je i na Olimpijskim igrama u Londonu.

Bila je to prva olimpijska medalja za Rusiju u košarci, dok je selekcije SSSR poslednje odličje osvojila u Seulu 1988. godine, kada je u borbi za zlato pobedila Jugoslaviju.

Blat je po završetku Igara u Londonu izjavio da i dalje ne razmišlja o ponudama, ali da će svaku opciju detaljno analizirati i proceniti koja je najbolja.

Očigledno da je došlo vreme i za to.

Ruski internet sajt "Sport ekspres" u četvrtak je pustio informaciju da je Blat na korak od klupe Houksa.

"Trener Makabija iz Tel Aviva i reprezentacije Rusije u skorije vreme može da postane aistent prvog trenera Atlante Lerija Drua, koji je došao u Izrael da pogleda i analizira Blatov rad sa Makabijem", navodi se na sajtu.

Ako se obistine predviđanja, za jednog od najboljih trenera u Evropi najjača liga sveta svakako će biti veliki izazov.

(MONDO - foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.