Nova pravila NBA o odmaranju igrača

Izvor: B92, 11.Jun.2017, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pravila NBA o odmaranju igrača

Prvi čovek NBA Adam Silver rekao je da će od sledeće godine vrlo verovatno uvesti pravilo o tome kada će igrači moći da se odmaraju i koliko njih.

Prethodnih sezona svedoci smo da pojedine NBA zvezde propuštaju utakmice, a kao glavni razlog navode umor.

Upravo zbog toga, velike kritike se upućuju na njihov račun, a kao glavni argument se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pre toga nije bilo i da se "ginulo" na svakoj utakmici, što je relativno i tačno.

Novo pravilo glasiće da zvezde poput Lebrona, Karija, Durenta, Hardena i drugih mogu da odmaraju samo pred domaćom publikom, kao i da više NBA zvezda u jednom timu neće moći da propusti meč zbog "umora".

"Jako ćemo se zalagati da od sledeće godine promenio nešto u vezi odmaranja igrača. Igrači će moći da odmaraju samo pred svojom publikom. Takođe, neće biti dozvoljeno da više NBA zvezda propusti meč. Videćemo kako će ovo da funkcioniše", rekao je Silver.

S obzirom da dosta navijača dolazi na gostovanja kako bi samo videli Džejmsa, Durenta i ostale, ovo je potpuno logičan potez Silvera, sad koliko će zaživeti još ne znamo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.