Rajaković podigao buru – raste bes NBA trenera na sudije, Brauna dvojica držala VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2024, 13:09

Rajaković podigao buru – raste bes NBA trenera na sudije, Brauna dvojica držala VIDEO

Iz dana u dan igrači i treneri su nezadovoljni odlukama kojima NBA sudije utiču na ishode mečeva ove sezone.

Poslednji u nizu je strateg Sakramento Kingsa koji su poraženi od Milvoki Baksa košem Demijena Lilarda uz zvuk sirene u produžetku.

Braun je posle utakmice na pres konferenciji koristio laptop da bi ukazao šta ga je tokom meča toliko frustriralo da se početkom poslednje četvrtine zaleteo na arbitra Hvanga Intea i žestoko vikao na njega.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Sudije su ljudi, i oni greše, ali samo možeš da se nadaš da postoji neka vrsta doslednosti i neka vrsta komunikacije između sudija", rekao je Braun.

"Sudije večeras nisu bile sjajne, celu veče su komunicirale sa mnom. Ali u pogledu doslednosti, možete da vidite ovde. Po mom mišljenju, nije je bilo", dodao je trener Kingsa.

Braun je na laptopu ukazao na situaciju iz treće četvrtin ekada je zvezda Baksa Demijen Lilard izborio tri slobodna bacanja.

To je uporedio sa sličnom situacijom u kojoj nije sviran faul defanzivca Baksa nad zvezdi Kingsa Dieronu Foksu.

Takođ je pričao i o nedoslednosti u primeni vertikalnog pravila.

Baksi su imali 14 slobodnih bacanja više od Kingsa u prvom poluvremenu, a meč završio sa 12 pokušaja više.

Kingsi su u poslednjoj četvrtini nadoknadili 12 poena zaostatka i iznudili produžetak, ali je Lilard iz teške situacije iz trka sa devet metara pogodio trojku uz zvuk sirene za pobedu Milvokija.

"Imali smo šansu da dobijemo utakmicu i nismo je iskoristili. Ali kažem vam, teško je prolaziti kroz takvu nedoslednost u suđenju", zaključio je Braun.

Baksi su drugi na Istoku sa 28-12, dok su Kingsi šesti na Zapadu sa 23-16.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.