NBA u novom ruhu - Kako će izgledati nova oprema? (foto)

Izvor: Sportske.net, 10.Avg.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA u novom ruhu - Kako će izgledati nova oprema? (foto)

Poklonici najjače košarkaške lige na svetu s nestrpljenjem iščekuju početak nove sezone u kojoj ćemo posvedočiti novini vezanoj za "uniformisanost" NBA ekipa.

Nešto više od dva meseca ostalo je do početka nove sezone u NBA ligi, a prva nedelja avgusta donela nam je promociju novih dresova koje je za klubove izradio novi tehnički partner najjače lige na svetu.

Upućeni u dešavanja znaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je NBA liga završila saradnju sa "adidasom" i da je "Nike" preuzeo na sebe posao dizajna i izrade dresova za sezonu 2017/2018.

Nedugo nakon što je NBA liga obelodanila da će "Nike" zameniti "adidas" među navijačima je postepeno počela da se stvara euforija jer su sa nestrpljenjem iščekivali da vide kako će izgledati oprema klubova koje podržavaju ili simpatišu.

Sam dizajn opreme zavisiće od onoga što je "Nike" dogovorio sa klubovima, ali postoje dve stvari koje će važiti za sve ekipe. Radi se o dobro poznatom logu pomenute kompanije koju će na desnoj strani dresa imati sve ekipe izuzev Šarlot Hornetsa koji se nalaze u vlasništvu Majkla Džordana i imaće dobro poznati "Džamp-men" logo firme koja sarađuje sa "Nike-om".

Druga velika promena koja obuhvata sve franšize tiče se broja garnitura koje će svaka od ekipa imati. Umesto dosadašnje dve, za mečeve kod kuće i na strani, "Nike" će izraditi po četiri različite garniture za svaku od ekipa.

Tako će pre početka svake utakmice domaćin birati garnituru u kojoj želi da nastupa, a gosti će morati da igraju u garnituri koja se najviše razlikuje od onoga što izabere domaćin.

Još jedna je novina koju ćemo u novoj sezoni imati prilike da vidimo prvi put u istoriji NBA lige, barem kada su dresovi u pitanju. Reč je o reklamama koje će dobar deo ekipa imati u gornjem levom delu dresa. Biće to male reklame ali svakako nešto to do sada nismo imali prilike da vidimo.

Do prvog avgusta jedanaest klubova je potvrdilo da će na svom dresu imati neku vrstu reklame, a u pitanju su Boston (Dženeral Elektrik), Bruklin (Infor), Klivlend (Gudjir), Denver (Vestern junion), Detroit (Flegstar banka), Milvoki (Harli Dejvidson), Minesota (Fitbit), Orlando (Volt Dizni), Filadelfija (StabHab), Sakramento (Blu Dajmond), Toronto (San Lajf Finansijal) i Juta (Kvaltriks).

Većina klubova počela je da promoviše nove dresove, o nekima smo pisali, a u nastavku se nalaze oni koji su zvanično predstavljeni putem društvenih mreža i zvaničnih sajtova NBA ekipa.

Pogledajte i sami procenite kako izgledaju nove "uniforme" NBA ligaša.

2️⃣5️⃣ & 2️⃣0️⃣

📷 | https://t.co/3OsQg5dk7B pic.twitter.com/z448Nxg3LU

— Philadelphia 76ers (@sixers) August 1, 2017

FIRST LOOK: Introducing the official Chicago Bulls @Nike Icon jersey, which will serve as our primary home uniform this season. pic.twitter.com/OtMRZww8Mu

— Chicago Bulls (@chicagobulls) August 2, 2017

The Shield.

The Swoosh.

The Wingfoot.

Introducing our new coat of armor → https://t.co/iuYLihcVwT #AllForOne pic.twitter.com/QjqpaYQmxb

— Cleveland Cavaliers (@cavs) August 7, 2017

They're here!

Introducing our new jerseys - engineered by @Nike and featuring our first jersey partner @flagstar #DetroitProud pic.twitter.com/qK5v9huS2M

— Detroit Pistons (@DetroitPistons) July 26, 2017

Introducing the new look of Pacers basketball.#WeGrowBasketballHerehttps://t.co/nq0ocBgCTb pic.twitter.com/hs431HC1gf

— Indiana Pacers (@Pacers) July 28, 2017

The new @Nike jerseys will be available from the @BucksProShop on September 29th!!

Enter to win yours for free at https://t.co/QR5fYiNlJn pic.twitter.com/Omv1KxWV3Q

— Milwaukee Bucks (@Bucks) August 10, 2017

#BuzzCity #WeAreJordan

📷 👉🏼https://t.co/WYIFcvYLOB pic.twitter.com/3dfY4zgPrS

— Charlotte Hornets (@hornets) August 1, 2017

.@Nike brings Aeroswift innovation to Wizards' uniforms

Association + Icon Editions | https://t.co/03wev4fDYn#DCFamily pic.twitter.com/rMQxwcOJqM

— Washington Wizards (@WashWizards) August 3, 2017

🔥🔥🔥#MileHighBasketball pic.twitter.com/yvee9aB7qG

— Denver Nuggets (@nuggets) August 8, 2017

The new threads have dropped. Bring on the New Era. #NewEraNewThreads pic.twitter.com/t0PjCcp8II

— Timberwolves (@Timberwolves) August 10, 2017

An eye on tradition + new technology = the new Thunder Association and Icon edition uniforms by @Nike. https://t.co/lrprIwGbOm pic.twitter.com/NOheP7frhd

— OKC THUNDER (@okcthunder) July 26, 2017

If you missed the Blazers new uniform unveiling Saturday (where have you been?) here's a look at the new threads: https://t.co/kvCOotWopB

— Joe Freeman (@BlazerFreeman) July 31, 2017

Innovation x @Nike 🔥https://t.co/N7gYFsC0Mj pic.twitter.com/11OWiHDx1F

— Utah Jazz (@utahjazz) August 9, 2017

Which edition of Sacramento's new threads best suits you? 🤔 » https://t.co/CRqmWdveS3 pic.twitter.com/KrJ5oxZ6gO

— Sacramento Kings (@SacramentoKings) July 20, 2017

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.