NBA rasplet: Majami u Indijani

Izvor: B92, 18.Maj.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA rasplet: Majami u Indijani

U subotu uveče počinje rasplet u plej-ofu NBA lige, u 21:30 igraju dva najbolja tima istoka Indijana Pejsersi i Majami Hit.

Tokom cele sezone se očekivalo upravo ovo finale Istoka, u kojem će u centru pažnje biti najbolji košarkaš sveta LeBron Džejms i budući NBA superstar Pol Džordž.

Dok se aktuelni šampion Majami 'prošetao' do finala konfenrecije sa samo jednim porazom u serijama sa Šarlotom i Bruklinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Indijana je morala da igra svih sedam mečeva u prvoj rundi sa Atlantom, a šest u drugoj sa Vašingtonom.

Biće ovo duel sjajne spoljne linije Hita i snažne centarske linije Pejsersa, koja se doduše nije proslavila u plej-ofu.

U poslednje dve sezone Majami je oba puta bio bolji od Indijane u doigravanju, ali su Pejsersi bez sumnje jedini tim, bar na Istoku, koji ga može sprečiti da osvoji treću uzastopnu titulu. To su pokazali i prošle sezone kada je Hit tek u sedmom meču stigao do finala.

"Jednostavno je, ovo su dva najbolja tima u Istočnoj konferenciji. Oba tima igraju vrhunsku odbranu, obe ekipe igraju timski, sa dosta dodavanja, često ulaze u reket, oba mnogo žele pobedu, tako da smo u svemu izjednačeni", rekao je LeBron Džejms.

Ovo će biti 14. duel Majamija i Indijane u poslednje dve sezone, uključujući i plej-of, a oba tima imaju po sedam pobeda. Oba tima su bila dominantna kod kuće sa učinkom 6-1.

Međutim, Pejsersi su ove sezone u plej-ofu negativni, 3-4, nakon što su oborili NBA rekord regularnog dela sezone sa 35-6 na svom parketu. Ovo je tek treća repriza konferencijskog finala u poslednjih 20 godina.

"Volimo da budemo autsajderi. Volimo kada svi pričaju o nama. Mislim da to našu igru čini boljom. Tera nas da igramo bolje, budemo jači, ujedinjeniji. To nas jednostavno čini jačim", rekao je Lens Stivenson.

Ključni igrač Hita u plej-ofu je naravno Džejms sa prosekom od 30 poena uz 56,4 odsto šuta iz igre. S druge strane, najviše se očekuje od Džordža koji ima prosek od 21,9 poena u doigravanju, ali će ključ za Pejserse biti Roj Hibert, koji je bio nevidljiv u prve dve serije, ali je tokom sezone ubacio 45 poena Hitu u pobedama, a samo 11 u porazima. Prošle sezone je u finalu Istoka imao prosek od 22,1 poena i 10,4 skokova protiv Hita, a je trenutno u plej-ofu na samo 8,5 poena.

Prvi duel između Indijana Pejsersa i Majami Hita igra se u nedelju od 21:30 u Indijanapolisu.

Može li Indijana da okonča vladavinu Majamija?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.