NBA klubovi za bodove u Evropi

Izvor: Blic, 08.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA klubovi za bodove u Evropi

Komesar NBA lige Dejvd Stern nada se da će do Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu odigrati bar jedna utakmica regularne sezone NBA lige u Evropi.

- Nadam se da će se to dogoditi. Ponestaje nam vremena, ali najverovatnije ćemo to učiniti- rekao je Stern posle prijateljske utakmice Čikago Bulsa i Jute Džeza koja je odigrana u O2 dvorani u Londonu, a „Bikovi" su slavili pogotkom Džejmsa Džonsona u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslednjoj sekundi.

Luol Deng, bek poreklom iz Sudana koji je sa roditeljima pobega u London i odrastao u prestonici Engleske, oduševljen je idejom.

- Voleo bih da igram ovde i ne bih bio iznenađen da se to desi.

I prethodnih godina NBA timovi igrali su utakice po svetu, a Juta Džez će u četvrtak odigrati meč u Španiji sa madridskim Realom. Osim u Evropi, NBA karavan gostuje i u Tajvanu i Meksiku.

Stern dodaje da je ekonomska kriza uticala i na NBA:

- Prihodi će opasti između dva i po i pet odsto pre svega jer su klubovi smanjili cene ulaznica prilagođavajući ih „tanjim džepovima" gledalaca. Ipak, mislim da smo u dobroj situaciji s obzirom na teška vremena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.