NBA derbi kao nekada: Čikago dobio Lejkerse košem šest desetinki pre kraja

Izvor: Blic, 21.Jan.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA derbi kao nekada: Čikago dobio Lejkerse košem šest desetinki pre kraja

Derbi NBA lige u noći između ponedeljka i utorka odigrali su Los Anšeles Lejkersi i Čikago i potpuno su opravdali očekivanja, a slavili su Bulsi sa 102:100 pogotkom šest desetinki pre kraja produžetka.

Mogli su bikovi do pobede i pre dodatnih pet minuta, jer su vodili sa 93:90 u poslednjim sekundama, ali je Žoakim Noa faulirao Nika Janga koji je trojkom pokušao da izbori produžetak. Nije uspeo dalekometnim pokušajem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali jeste preko slobodnih bacanja, a franucski centar je mogao da postane tragičar.

Čikago je i na isteku produžetka imao prednost (100:98), da bi opet Jang preuzeo odgovornost i pogodio za još jedno poravnanje, ali i osmeh povređenog Kobija Brajanta. Imali su Bulsi svega šest desetinki za napad koji je brzim rukama krunisao Taj Gibson i srušio velikog rivala

Sjajnu utakmicu za Čikago odigrao je umalo tragičar Noa, koji je imao 17 poena, 21 skok i šest asistencija, dok je omaleni Di Džej Augustin došao do rekorda sezone sa 27 poena, a junak Gibson je ubacio 12.

Lejkerse je predvodio Jang sa 31 poenom, a pratio ga je Pau Gasol sa dabl-dablom od 20 poena i 19 skokova.

Hjuston je kod kuće pobedio Portland sa 126:113 u meču u kome su obe ekipe na poluvremenu premašile po 70 poena, a Blejzersi su prekinuli niz od pet vezanih pobeda. "Rakete" je predvodio Čendler Parsons sa 31 poenom, dok je Dvajt Hauard dodao 24, a Džejms Harden 22 poena i pet asistencija. Najbolji u Portlandu bio je Lamarkus Oldridž sa 27 poena i 20 skokova.

Indijana je kod kuće zabeležila petu uzastopnu pobedu savladavši Golden Stejt sa 102:94. U timu gostiju nije bilo srpskog reprezentativca Nemanje Nedovića, koji se još oporavlja od povrede.

Pero Antić je imao još jedno blistavo veče, a njegova Atlanta je bila bolja od šampiona Majamija sa 121:114.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.