NBA: Trijumf Minesote, Miličić dobar

Izvor: Dzungla.org, 06.Mar.2012, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Trijumf Minesote, Miličić dobar

Kevin Lav je sa 39 poena i 17 skokova bio najzaslužniji za trijumf Timbetvulsa protiv Klipersa. Srpski centar ubacio 13 poena. Šampion pao u Oklahomi

Probudio se i Darko Miličić.
U noći između ponedeljka i utorka srpski centar je sa 13 poena i četiri skoka bio važna karika u trijumfu Minesote nad Klipersima, a epitet igrača utakmice pripada Kevinu Lavu.
Krilni košarkaš je sa 39 poena i 17 skokova bio predvodnik važnog trijumfa Timbervulsa, koji su ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << trijumfom došli do 20. pobede u sezoni, uz 19 poraza.
Da ovaj meču ne bude lišen drame pobrinuo se Kris Pol, koji je u poslednjim trenucima utakmice imao priliku da susret uvede u produžetak, ali je, posle faula pri šutu za tri poena, poslednje slobodno bacanje promašio. Najefikasniji u poraženom timu bio je Blejk Grifin sa 26 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Ipak, najneizvesniji meč viđen je u Denveru. Nagetsi su tek posle produžetka savladali Sakramento, koji je 0.6 sekundi pre kraja imao tri poena prednosti. Ipak, gostujući košarkaši faulirali su pri šutu za tri poena najefikasnijeg košarkaša susreta Afala (32 poena), koji je tri puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja i tako omogućio saigračima da dođu do trijumfa.
Međutim, ni dodatni period nije prošao bez velikih uzbuđenja, pošto je četiri sekunde pre poslednjeg zvuka sirena rezultat bio izjednačen. Tada na scenu stupa Taj Loson, koji trojkom donosi slavlje Denveru.
Jedan od derbija večeri odigran je u Oklahomi, gde su domaći Tandersi uspeli da savladaju aktuelnog šampiona najjače lige na svetu Dalas.
Samo 16 pogođenih šuteva iz 49 pokušaja Vestbruka, Durenta i Harden nije na kraju skupo koštao Oklahomu, najviše zahvaljujući samim košarkašima Mavsa, koji u poslednja dva i po minuta nisu postigli ni jedan poen.
U ubedljivom porazu Vašingtona na svom parketu od Golden Stejta, nekadašnji košarkaš Partizana Jan Veseli zabeležio je rekord NBA karijere po broju ostvarenih skokova na jednom meču, pošto je susret završio sa devet uhvaćenih lopti.
REZULTATI
Klivlend - Juta 100:109
Vašington - Golden Stejt 100:120
Toronto - Orlando 88:92
Čikago - Indijana 92:72
Milvoki - Filadelfija 97:93
Minesota - LA Klipers 95:94
Oklahoma - Dalas 95:91
Denver - Sakramento 119:116 (pp)
Portland - Nju Orleans 86:74

(Izvor:Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.