NBA: Rajan Anderson MIP, Iljasova drugi, Pekovic treći

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2012, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Rajan Anderson MIP, Iljasova drugi, Pekovic treći

Krilni centar Orlando Medžika Rajan Anderson osvojio je priznanje NBA lige za igrača koji se najviše poboljšao (MPI-Most improved player) za sezonu 2011-2012, preostala dva mesta na ’’postolju’’ zauzeli su Evropljani.
Ersanu Iljasovi iz Milvoki Baksa pripalo je drugo mesto, dok je doskorašnji centar Partizana a sada član Minesote Nikola Peković osvojio treće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Žiri je bio sastavljen od 121. novinara i komentatora iz Amerike i Kanade, njih 33. se izjasnilo da je Anderson najviše napredovao tokom sezone, za Iljasovu je glasao 21. novinar a za Nikolu Pekovića 10.
Kada se sve sabere, od mogućih 605. poena Anderson je dobio 260. Turčin 159. poena a Crnogorac 104.
U svojoj četvrtoj sezoni Rajan Anderson je postavio neke lične rekorde 16,1 poen po meču i 7,7 uhvaćenih lopti. Sa 166. ubačenih trojki bio je najbolji u ligi. Tome može da se zahvali odbrani protivničkih timova koji su svoju igru u odbrani bazirali na Dvajtu Hauardu.
Ersan Iljasova je prosečno beležio 13. poena po meču, (šut iz igre 49 %) i 8,8 uhvaćeih lopti po meču, dok je Nikola Peković imao 13,9 po meču (šut iz igre 57%) ali manji broj skokova po meču.
Među pomenutom trojicom, jedino Rajan Anderson sa svojim Orlando Medžikom nastupa u plej ofu, Orlando gubi protiv Indijane 2:1 i biće domaćin četvrte utakmice u subotu uveče.
Budimir Vasilijević
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.