NBA Playoff: Nedelja 17. April

Izvor: MVP.rs, 17.Apr.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA Playoff: Nedelja 17. April

Pročitajte zašto su Hasan Vajtsajd, Andre Dramond, Džamal Kroford i Lamarkus Oldridž zanimljive opcije na "FantasyNova".

Za razliku od regularnog dela sezone, plej-of u NBA ligi uvek donosi posebnu draž, a na "FantasyNova" imamo priliku da svakog dana igramo interesantna takmičenja. Takođe, tokom doigravanja se igra manje mečeva, pa je samim tim teže izabrati osam igrača koji ostvariti zapažene učinke.

I večeras se, drugog dana plej-ofa u najjačoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ligi na svetu igraju četiri utakmice, a prva je na programu od 21 čas. Na sportskom fantazi sajtu "FantasyNova" aktivno je sedam takmičenja, sa ukupnim nagradnim fondom od 20.000 dinara.

U narednim redovima pročitajte koje igrače smo za vas izdvojili večeras:

Hassan Whiteside (7.40)

Gledajući statistiku, duel između Šarlota i Majamija je najujednačeniji, a dve ekipe se razlikuju u zaista malim procentima. Takođe, tokom regularnod gela sezone, na četiri odigrane utakmice, timovi su ostvarili po dve pobede.

Jedan od igrača koji bi u ovoj seriji mogao iskočiti u prvi plan, jeste Hasan Vajtsajd, pogotovo kada je gotovo izvesno da se Kris Boš neće vraćati na teren ni tokom doigravanja.

Iako na četiri odigrane utakmice protiv Hornetsa, Vajtsajd nije imao vrhunske brojke, razlog tome jeste i podatak da je imao mnogo manju minutažu (24.4). Ipak, jedan od svoja tri tripl-dabl učinka, Vajtsajd je ostvario upravo protiv Šarlota, ubacivši im 10 poena, uz 10 skokova i blokada.

Sigurno je da će u plej-ofu, protiv nešto slabije centarske linije Hornetsa, trener Erik Spolstra pokušavati više akcija da "crta" za Vajtsajda, a gledajući sezonu kakvu je imao, verujemo da će ih snažni košarkaš iskoristiti na pravi način

LaMarcus Aldridge (7.20)

Iako tako nije izgledalo na početku sezone, vremenom se pokazalo da je LaMarkus Oldridž pravo pojačanje za San Antonio Spurse, koji su tokom sezone imali samo jednog pravog protivnika, i to najbolji ekipu u regularnom delu sezone, Golden Stejt Voriorse.

Spursi će u doigravanju odmeriti snage sa Memfisom, ekipom koju su u regularnom delu sezone savladali u sva četiri odigrana duela. Ekipa Dejvida Jergera najviše problema ima upravo na poziciji krilnog centra, a Greg Popovič je te nedostatke tokom regularnog dela sezone odlično koristio.

Upravo zato je protiv Memfisa Oldridž pružao najbolje partije. Na tri ogirane utakmice, krilni centar Spursa je u proseku postizao 27 poena, uz 9.7 skokova, 2.7 blokada i sjajnih 65 odsto šuta iz igre.

Jedini podatak koji bi mogao baciti sumnju na izbor Oldridža jeste činjenica da su Spursi na tri od četiri utakmice pitanje pobednika rešili praktično u prvom poluvremenu, pa je pitanje da li će se sličan scenario dogoditi i u prvom meču doigravanja. U takvoj situaciji, Oldridž bi mogao imati nešto manju minutažu, ali je ponovo jedan od najboljih izbora za večerašnje mečeve.

Andre Drummond (7.00)

U duelu između Klivlend Kavalirsa i Detroit Pistonsa čeka nas jedna interesantna serija, u kojoj bi se moglo igrati čak i sedam mečeva. Tokom regularnog dela sezone, Kavalirsi i Pistonsi su odigrali četiri utakmice, a zanimljivo je da je ekipa Stena Van Gandija slavila tri puta.

Najviše problema tokom te četiri utakmice regularnog dela sezone, Kavsima je najviše problema pravio Andre Dramond, za kog ekipa Tajrona Lua nije imala pravo rešenje. Dramond, liger NBA lige po broju dabl-dabl učinaka u regularnom delu sezone (66), protiv Kavsa je na tri meča u proseku beležio 20.3 poena, 13.7 skokova, dve asistencije i 1.7 blokada.

Verujemo da će se Pistonsi i u dogigravanju držati oprobanog recepta, te da će Dramond biti glavno oružje ekipe. Kao takav, mladi košarkaš Pistonsa je obavezan izbor drugog dana plej-ofa.

Jamal Crawford (4.40)

Nakon poraza u prvom duelu Los Anđeles Klipersa i Portland Trejlblejzersa u regularnom delu sezone, Klipersi su dobili naredna tri duela.

Ekipa Doka Riversa je tokom sezone imala mnogo problema, pre svega sa ponašanjem i povredom Blejka Grifina, koji se oporavio taman na vreme, pred doigravanje. Ipak, pred duel sa Trejlblejzersima, nastup Džej Džej Redika je pod znakom pitanja, zbog povrede pete koju je zadobio pred kraj sezone.

U slučaju da Redik ne bude u stanju da nastupi na utakmici, dodatnu ulogu u napadu ekipe dobiće Džamal Kroford, jedan od kandidata za najboljeg šestog igrača regularnog dela sezone.

Na četiri utakmice regularnod dela sezone, koje su Klipersi igrali protiv Trejlblejzersa, Kroford je u proseku postizao 16,5 poena, uz dve asistencije i po jedan skok i ukradenu loptu, a dodatni minuti i "usage rate" usled povrede Redika, Krofordu bi mogli da obezbede odličan fantazi učinak.

Za sve bitne informacije, predloge i savete uvek možete da nam se obratite na forumu "MVP portala", a svakako zapratite i zvanične Fejsbuk i Tviter stranice "Fantasy Nova" kako biste uvek bili u toku sa najnovijim dešavanjima.

(foto: Fantasy Nova)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.