Izvor: MVP.rs, 20.Maj.2015, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lenard predvodi najbolje defanzivce

NBA liga je saopštila imena igrača koji su se našli u prvoj i drugoj odbrambenoj petorci.

Kavai Lenard, najbolji defanzivac NBA lige, predvodi najbolji ovosezonki odbrambeni tim u najjačoj ligi na svetu. On je jedan od trojice igrača koji su se po prvi put našli u prvom defanzivnom timu Lige.

U izboru 129 sportskih novinara i komentatora iz Amerike i Kanade, Lenard je sakupio ukupno 242 poena. U prvoj defanzivnoj petorci našli su se još >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Drejmond Grin (Golden Stejt, 229p), Toni Alen (Memfis, 207p), Deandre Džordan (Los Anđeles Klipers, 187p) i Kris Pol (Los Anđeles Klipers, 170p). Uz Lenarda, Grin i Džordan su se po prvi put našli u najboljoj defanzivnoj petorci, dok su Pol i Alen ta priznanja dobijali i u prošlosti.

Drugu defanzivnu petorku čine Entoni Dejvis (Nju Orleans, 155p), Džimi Batler (Čikago, 132p), Endru Bogut (Golden Stejt, 102p), Džon Vol (Vašington, 67p) i Tim Dankan (San Antonio, 64p).

Zanimljivo je da su u najboljim defanzivnim petorkama nalaze po dva igrača San Antonija, Los Anđeles Klipersa i Golden Stejta. Od igrača koji su bili blizu najbolje odbrambene postave izdvojili su se Rudi Gober (54p) i Lebron Džejms (47p).

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.