Lejkersi pobedili Boston

Izvor: RTS, 04.Jun.2010, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejkersi pobedili Boston

Košarkaši Los Anđeles lejkersa predvođeni Kobijem Brajantom i Pau Gasolom, pobedili su Boston sa 102:89 u prvoj utakmici finalne serije NBA lige.

Brajant je sa 30 poena bio najefikasniji u Lejkersima u noći između četvrtka i petka, dok je Gasol ubacio 23, ali je imao i 14 skokova. Ron Artest je pomogao sa 15 poena.

Pol Pirs je postigao 24 poena za Boston, a Kevin Garnet je dodao 16 poena za taj klub.

Ekipe Fila Džeksona i Doka Riversa sve karte >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bacile su na igru pod košem, dovoljno je reći da su Lejkersi duel završili sa četiri pogođene trojke iz deset pokušaja, a Seltiksi sa svega jednom iz istog brojka pokušaja. A, u reketu... Postojao je Pau Gasol.

Utakmici su prisustvovali Leonardo Di Kaprio, Šarliz Teron, Dejvid Duhovni, Vil Farel, Flojd Mejveder Junior, Terel Ovens, Stiven Spilberg, Snup Dog, Majk Eps, Hilari Svonk, Kris Rok, Dejvid Spejd, Kevin Džejms, Adam Sendler i drugi...

Ovogodišnje finale NBA lige je 12. koje igraju Lejkersi i Seltiksi.  Titulu brane Lejkersi, kojima u korist ide i sjajan učinak trenera Fila Džeksona, koji je kao pobednik završavao poslednjih 47 plej-of serija u kojima je njegov tim slavio na prvoj utakmici. Tu se računa i period kada je Džekson trenirao Čikago bulse.

Druga utakmica serije igraće se u noći između nedelje i ponedeljka u Los Anđelesu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.