Lebron Džejms: Nisu bili koraci

Izvor: B92, 07.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron Džejms: "Nisu bili koraci"

Najbolji košarkaš Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms tvrdi da je sudija pogrešio kada mu je svirao korake u finišu meča sa Vašingtonom.

'Konjanici' su taj meč izgubli 80:77, a Džejms ne planira da menja svoj tzv. 'kreb-dribl' za koji su mu dosuđeni koraci. "Bila je to loša odluka i oni (NBA) moraju ponovo da pogledaju snimak i shvate da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to nije nedozvoljeno. Taj potez izvodio sam više puta i to je dobar potez. Ne sviraju tu 'grešku' u kontinuitetu, a samo u slučaju da to čine eliminisao bih 'kreb' iz svoje igre".

Novinari su saopštili Lebronu da NBA izveštači ne znaju za termin ’kreb-dribl’, na šta je on nevoljno objasnio da je u pitanju „pokret oklevanja da bi usporio protivničku odbranu pre nego što ubrza ka košu".

Džejms je prodorom pod protivnički koš pokušao da obezbedi svom timu eventualno izjednačenje, ali mu je sudija Bil Spuner svirao korake.

Pogledajmo spornu situaciju i završnicu meča:

Sudija je elektronskom poštom obrazložio svoju odluku: „Tri koraka na putu do koša. Klasični koraci".

U američkoj javnosti razvila se rasprava o tome da li je sudija postupio ispravno, a Džejmsu je celokupna debata zabavna.

„Sve što ja uradim je velika stvar", rekao je Džejms smešeći se, „Lako je ljudima koji ne igraju košarku da kažu sopstveno mišljenje o nekom potezu. Svi govore o tome, a neki nisu u životu dotakli košarkašku loptu. Samo slušaju o tome", rekao je 24-godišnji košarkaš.

Džejms kaže da razume pod kakvim su pritiskom sudije u uzbudljivim završnicama.

„Defintivno je vrlo teško. Svi mi pravimo greške. Ne želim da nipodaštavam sudije jer rade svoj posao neverovatno. Ja, na primer, to ne bih mogao da radim. Naročito je komplikovano zato što je sada košarkašima mnogo više stvari dozvoljeno nego 60-ih i 70-ih godina".

Lebron je uveren da će se prilagoditi uslovima i ako čelnici NBA lige zabrane ’kreb-dribl’.

„Ako mu oduzmu to, baš kao što su ranije moj ’hop korak’, naći ću načina da nađem put do koša".

U prve dve sezone igranja Džejmsu bi se pri polaganju lopte u koš odrazio obema nogama, što je iz NBA kasnije zabranjeno.

Lebron Džejms igra svoju šestu NBA sezonu, o ove sezone u proseku ubacuje 27,5 poena (50% šut iz igre) i po 6,7 skokova i asistencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.