Lebron Džejms: Daleko sam ja od Džordana

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron Džejms: Daleko sam ja od Džordana

Izjava Skotija Pipena, člana šampionske generacije Čikago Bulsa da bi jednog dana Lebron Džejms mogao da dostigne legendarnog Majkla Džordana naišla je na skroman odgovor zvezde Majami Hita.

"Džordan je bio neverovatan igrač. Meni će trebati još mnogo, mnogo toga da bih bio spominjan kao jedan od najboljih svih vremena. Ne samo da bih bio poređen sa Džordanom, već i sa mnogim velikanima NBA lige, poput Lerija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Birda, Karima Abdul-Džabara, Bila Rasela i mnogih igrača koji su u više navrata bili šampioni", rekao je Džejms, nazvavši nekadašnje zvezde "pravim pioniri ovog sporta" koji su otvorili put novim nadama, poput njega i saigrača Dvejna Vejda.

Lebron je jedan od lidera novog Majamija, koji je eliminacijom Čikaga, najbolje ekipe iz ligaškog dela sezone, stekao pravo da se sa Dalasom bori za titulu. Bila bi to prva u karijeri Džejmsa, koji se na kraju osvrnuo i na to da ga je sa Džordanom uporedio Pipen - igrač koji je sa "njegovim letećim visočanstvom" činio jedan od najboljih tandema u istoriji NBA lige.

"Veoma sam zahvalan, počastvovan tim Skotijevim komentarom. Ipak te reči dolaze od nekoga ko je bio Džordanov saigrač i sa njim provodio svaki dan. Ali, što se mene tiče... Ne, neću sedeti ovde i govoriti 'bolji sam od Džordana' ili 'nisam bolji od Džordana'. Ne radi se to tako", kaže Lebron Džejms, očigledno rešen da na terenu pokaže koliko vredi.

Prva naredna prilika je - prvi meč velikog finala NBA lige. A on je na program u sredu od tri časa posle ponoći po srednjeevropskom vremenu kada će Majami ugostiti Dalas.

Povezane vesti: Čikago u suzama, Majami preokretom do finala sa Dalasom Pet minuta Dalasovog čuda, Oklahoma pred eliminacijom Majami sve bolji protiv Čikaga, Bulsima misli odlutale sa terena Dalasu revija promašaja, neuspeo preokret Oklahome Zagrmelo i u Dalasu, Oklahomu predvodio otpisani rezervista

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.