LBJ: Za Kavse i na klupu ako treba

Izvor: B92, 05.Feb.2015, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LBJ: Za Kavse i na klupu ako treba

Najbolji košarkaš današnjice, LeBron Džejms rekao je da će uraditi sve za uspeh svojih Klivlend Kavalirsa, pa i da mečeve počinje kao rezerva ako je potrebno.

Ekipa Dejvida Blata igra sve bolje kako sezona odmiče, vezala je 11 pobeda, i grabi ka vrhu Istoka.

'Kralj' je u 12 godina drugoj NBA karijeri odigrao 882 meča, a samo jedan je počeo van prve petorke. Bilo je to decembra 2007. godine, za vreme prvog boravka Džejmsa u Ohaju, kada se vratio na parket >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle povrede ramena i pet propuštenih mečeva.

"Sve se vrti oko onoga što je najbolja za tim, kog ja želim da budem lider, tako da ništa drugo nije bitno. Uradiću sve što je potrebno da tim nastavi da pobeđuje, ulaziću i s klupe ako treba. Ozbiljan sam", rekao je Džejms, "Najbitnije je kako se sve uklapa, kako funkcioniše onih pet momaka na parketu, a zadatak osam ili deset momaka s klupe je da pomognu onima na terenu".

"Žrtvovanje – to je 'najveća' reč u timskom sportu, ali nije poenta izgovoriti je, već sprovesti je u delo, živeti je", istakao je Džejms.

Ova njegova izjava bila je mali odgovor kritičarima, koji su prethodnih dana stavili u fokus nešto lošiju igru Kevina Lava. Bivša zvezda Minesote šutirala je 1-7 iz igre u prvoj četvrtini, u pobedi protiv Filadelfija 76ersa, posle čega nije pokušavao da se upiše u strelce. U seriji od deset pobeda Lav je šutirao samo sa 37 odsto uspešnosi iz igre.

"Moje mišljenje je da je Kevin uvek u meču i daje sve od sebe na oba kraja terena. Poslednje oko čega brinem je to da li će Kevin Lav postići koš. To je poslednje što me brine. On je dokazani košgeter NBA lige i uvek je bio na visokom nivou što se toga tiče. Pomaže timu da pobeđuje, uvek želi da trijumfuje, i to su dve stvari koje me i brinu i impresioniraju kod njega. Spreman je da uradi šta god je potrebno za pobedu i samo o tome razmišlja", rekao je Blat.

Bivši trener Makabija osvruno se i na izjavu svog najvažnijeg igrača.

"Ne, ne, nikako... Sve odlično funkcioniše ovako. LeBron je šampion i nije samo veliki igrač, već i veliki saigrač. On samo želi da njegovi momci, njegovi saigrači, igraju najbolje što mogu i da kao produkt svega dolaze pobede", dodao je Blat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.