Kuzmić slobodan, šansa za Zvezdu?

Izvor: Mondo, 23.Jul.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmić slobodan, šansa za Zvezdu?

Golden Stejt Voriorsi povukli ponudu ugovora za sledeću sezonu i reprezentativac Srbije sada može da bira klub.

Ognjen Kuzmić (25 godina, 213 cm) više nije član NBA šampiona, Golden Stejt Voriorsa.

Kuzmić je krajem juna postao ograničeno slobodan agent, da bi Voriorsi u sredu kasno uveče iskoristili pravo da povuku ponudu za sledeću sezonu, vrednu 1,14 miliona dolara, čime su ga učinili potpuno slobodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igračem.

Rođeni Dobojlija nedavno se priključio pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo i (u trenutku kada je ponuda "ratnika" još bila na stolu) izjavio da je "raspoložen za povratak u Evropu, ali ne sledeće sezone".

Iz toga se može zaključiti da će prioritet dati eventualnim ponudama drugih NBA timova, s tim da sada i šanse Evropljana deluju realnije nego pre.

Podsetimo da je Crvenoj zvezdi Telekom neophodan kvalitetan centar nakon odlaska Bobana Marjanovića u San Antonio i produžetka saradnje sa Maikom Cirbesom.

Kuzmić je prošle sezone nastupio na 16 utakmica za Golden Stejt, uz simboličan učinak od 1,3 poena i 1,1 skokova za nepunih pet minuta na parketu, ali i time je stekao pravo da na kraju, zajedno sa Karijem, Tompsonom, Igudalom i ostalima, dobije šampionski prsten.

U razvojnoj ligi (NBDL) odigrao je 29 utakmica za Santa Kruz (12,8 poena, 12,0 skokova, 2,0 blokada), a na nedavno održanoj Letnjoj ligi u Las Vegasu dva meča, uz proseke od 9,0 poena, 9,5 skokova i 1,5 blokada.

Pre odlaska u NBA bio je član Unikahe, koja ga je slala na pozajmice u Aksarkiju i Huventud.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaška pijaca: Kuzmić slobodan agent, šansa za Zvezdu?

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2015

U prošloj sezoni jedini Srbin koji je igrao u NBA ligi Ognjen Kuzmić slobodan je igrač, javlja Sportando. Da li to znači da bi centar "ratnika" (veći deo prošle sezone odigrao u Razvojnoj ligi) mogao da pojača Crvenu zvezdu, kako se spekuliše mesecima. Hrjapa ostaje u CSKA, dok je Perperoglu...

Nastavak na Vesti-online.com...

ZVEZDA JE NA POTEZU: Hoće li crveno-beli pokušati da dovedu NBA centra? (ANKETA)

Izvor: HotSport.rs, 23.Jul.2015

Srpski reprezentativac Ognjen Kuzmić postao je slobodan igrač, pošto šampion NBA lige Golden Stejt nije produžio ugovor sa 213 cm visokim centrom.. . “Ratnici” su, iako je bilo najavljeno da će ponuditi novi ugovor rođenom Dobajliji, raskinuli saradnju i tako u kasi zadržali 1,14 miliona...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.