Krah uz rekorde i snimak: Oklahomi preti ispadanje iz plej-ofa, kraj za Čikago!

Izvor: JavneVesti.com, 30.Apr.2014, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krah uz rekorde i snimak: Oklahomi preti ispadanje iz plej-ofa, kraj za Čikago!

NBA plej-of polako dobija ne baš očekivan tok: Vašington je savladao Čikago sa 75:69 i sa ukupno 4:1 u pobedama prošao dalje, a na dobrom putu da ispadne je i Oklahoma koja je treći put poražena od Memfisa i više nema pravo na kiks. U istoj situaciji je i Golden Stejt, jer je izgubio sa 113:103 od Los Anđeles Klipersa koji su poveli sa 3:2 u seriji.

 
Kada je reč o Bulsima, njima baš i ne prija igranje na domaćem terenu, jer su poslednja tri puta kada >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << su imali tu prednost, ispali iz plej-ofa, sva tri pod vođstvom trenera Toma Tibodoa.
 
U evroligaškom okršaju sa Vašingtonom na malo poena za NBA okvire, nisu imali rešenje za Džona Vola koji je ubacio 24 poena i Nenea, koji je postigao četiri manje, pa su "čarobnjaci" došli do sve tri pobede na gostovanju u ovoj seriji.
 
U ovom slučaju presudila je odlična odbrana koja je svela Čikago na samo 28 poena u drugom poluvremenu, 11 u trećoj i 17 u poslednjoj četvrtini, pa su Džimi Batler i Kirk Hajnrih uzalud dali po 16 poena. Vašington se u sledećoj rundi plej-ofa Istoka sastaje sa boljim iz duela Indijana - Atlanta, koja vodi 3:2.
Prava drama odigrava se na Zapadu, gde bi Oklahoma mogla da se saplete već na prvom stepeniku, a mnogi su je već videli u finalu, pa čak i sa šampionskim prstenjem.
 
Neverovatnu seriju sa Memfisom obeležio je novi, rekordni, četvrti uzastopni meč koji je odlučen u produžetku, što se nikada do sada nije dogodilo u plej-ofu, kao i 245. nastup Derika Fišera u doigravanju, što je takođe rekord po broju odigranih utakmica.
 
Grizliji su trijumfom od 100:99 došli do 3:2 u pobedama i na korak od prolaska dalje, dok Tanderi više nemaju pravo na kiks i moraju da slave u naredna dva meča. Kako su igrali veći deo meča na svom parketu, dobro su i prošli. Prvi put su poveli u poslednjoj četvrtini, a onda bili na ivici poraza, da bi Vestbruk ukrao loptu Konliju i položio za produžetak, jer je zatim Zak Rendolf pogodio nakon zvuka sirene.
"Grmljavinu" je potpuno utišao Majk Miler, koji je kao slobodan igrač izabraio Memfis umesto Oklahome i ubacio joj 21 poena "sa klupe", od čega pet trojki, a dve u produžetku. U poslednjim sekundama dodatnih pet minuta Durant je najpre promašio slobodno bacanje za izjednačenje, a zatim i trojku za pobedu, dok je Ibaka poput Rendolfa pogodio za trijumf iz reketa, ali su sudije pregledale snimak i ustanovile da je isteklo vreme, čime su pokvarile slavlje Oklahome.
 
Pored Milera, u velikoj pobedi Memfisa sa dabl-dablom istakli su se Rendolf (20 poena i 10 skokova) i Mark Gasol (11p, 15sk), dok je Konli dodao 17 poena. Plej Oklahome Rasel Vestbruk je bio najefikasniji na meču sa 30 poena, uz 13 asistencija i 10 skokova, ali uz šut iz igre 10/31, Durant je ubacio 26, a Ibaka i Batler po 15.
 
Los Anđeles Kliperse je uzdrmao skandal oko rasističkih izjava vlasnika Donalda Sterlinga, kome je doživotno izbačen iz NBA, ali su igrači iz "grada anđela" uspeli da se fokusiraju na teren, budu bolji od Golden Stejta (113:103) i pobeda im nedostaje za plasman u narednu rundu na Zapadu.
 
Blistao je Deandre Džordan sa rekordom karijere u plej-ofu od 25 poena i 18 skokova, pratio ga je Kris Pol sa 20, a Blejk Grifin je dodao dva poena manje. U poraženim redovima bolji od ostalih bili su Klaj Tompson sa 21 i Dejvid Li i Andre Igudala sa po 18 poena. Naš Nemanja Nedović je odigrao jednu sekundu, ali bez učinka.
NBA plej-of:
Čikago - Vašington 69:75 (1-4 u seriji)
Oklahoma - Memfis 99:100 (2-3)
LA Klipers - Golden Stejt 113:103 (3-2)

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.