Kobi: Plaćen si da pogodiš prokleto bacanje

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobi: Plaćen si da pogodiš prokleto bacanje

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant rekao je da ne bi menjao pravilo o "hekovanju" igrača u NBA ligi.

"Hekovanje" je izraz za strategiju namernog pravljenja faulova nad igračima koji nisu dobri u izvođenju slobodnih bacanja.

Međutim, živa legenda najjače lige sveta smatra da pravilo ne treba ukinuti jer igrači dobijaju veliki novac i posao im je da znaju da izvode slobodna bacanja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Ne možete da zaštitite momke jer ne umeju da pogode slobodno bacanje. Druže, dobro te plaćaju da ubaciš prokleto slobodno bacanje. Mislim da bi to bio presedan, ja pravilo ne bih menjao", rekao je Kobi.

On je posle poraza od Indijana Pejsersa sa 89:87 odgovorio na pitanje koje je imalo veze sa izjavom Adama Silvera, funkcionera NBA lige.

"Mislim da ćemo se truditi da promenimo pravilo na leto. Čak i zbog igrača koji ne žele tu promenu, primorani smo zbog situacije da sofisticirani treneri očekivano koriste ovu taktiku jer im je ona omogućena. Jednostavno, ne želimo da vidimo da se košarka tako igra", rekao je Silver pre nekoliko dana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Legenda Lejkersa: "Dankan je imao bolju karijeru od Brajanta"

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2016

Nema sumnje da su i Brajant i Dankan za vreme svoje dugogodišnje karijere mnogo toga uspeli da urade na košarkaškom terenu. Koga biste vi izabrali kada biste morali da birate?..Svakako da je jedna od najvećih legendi Los Anđeles Lejkersa, ali i košarke uopšte, Karim Abdul-Džabar. Njegov glas...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.