Kingsi povlače Peđin dres

Izvor: VOA, 17.Sep.2014, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kingsi povlače Peđin dres

NBA ligaš iz Sakramenta saopštio da će se ceremonija "penzionisanja" broja 16 održati 16. decembra, kada će u "Sleep Train Areni" gostovati Oklahoma Siti Tander...

NBA tim iz Sakramenta odlučio je da povuče iz upotrebe dres sa brojem 16, koji je do pre nekoliko godina nosio Peđa Stojaković.

Kingsi su danas saopštili da će se ceremonija održati 16. decembra, kada u "Sleep Train Areni" gostuje >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Oklahoma Siti Tander.

Stojaković će tako postati tek četvrti košarkaš od 1985, kada su se Kingsi iz Kanzas Sitija preselili u Sakramento, čiji dres je okačen pod svodove dvorane. Pre njega, ta čast je ukazana Miču Ričmondu, koji je nosio broj 2, Krisu Veberu, koji je nosio broj 4, i Vladi Divcu, koji je nosio broj 21.

Kingsi su Stojakovića izabrali kao 14. na draftu 1996, a tokom osam sezona u glavnom gradu Kalifornije srpski internacionalac imao je prosek od 18,3 poena i 5 skokova po utakmici i tri puta je izabran u All-Star tim Zapada.

Trenutno drži klupski rekord po broju utakmica za Kingse u eri Sakramenta, a drugi je po broju postignutih poena, kada se računa period posle 1985.

Takođe, postigao je najviše trojki i ima najbolji procenat šuta sa linije slobodnih bacanja u celoj istoriji kluba.

Posle odlaska iz Sakramenta, Stojaković je još igrao za Indijanu, Nju Orleans, Toronto i Dalas, sa kojim je 2011. osvojio šampionsku titulu.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.