Jokić se poigravao sa šampionima

Izvor: RTS, 23.Mar.2017, 05:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokić se poigravao sa šampionima

Srpski reprezentativac Nikola Jokić ponovo je pružio odličnu partiju u NBA ligi, ovoga puta protiv aktuelnog šampiona Klivlend kavalirsa. Jokić je za 28 minuta u igri zabeležio 16 poena, deset uhvaćenih lopti i sedam asistencija u pobedi Denvera od 126:113.

Jokiću su samo tri asistencije nedostajale za novi tripl-dabl.
Trener Maloun je Jokića na parketu držao "samo" 28 minuta zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ubedljivog vođstva koje je njegov tim imao tokom većeg dela utakmice.
Denver je poveo krajem prve četvrtine i od tog trenutka nije ispuštao prednost, koja je u nekoliko navrata iznosila i 20 poena.
Nagetse je krasila timska igra, pa su sa dvocifrenim učinkom meč završila čak sedorica igrača.
Heris je postigao 21, Barton poen manje, Čendler je dodao 18, Farid i Jokić 17 a Mari 15 poena.

Klivlend je nakon mnogo vremena ponovo bio u kompletnom sastavu, ali im to nije pomoglo protiv raspoloženih Nagetsa.
Nagetsi su najviše poena davali iz reketa, a publika u Pepsi centru posebno je bila oduševljena kad je Jokić postigao poene u ključnom napadu u trećoj četvrtini baš preko Džejmsa, koji ga je konstantno faulirao. I trener i saigrači su posle utakmice istakli Jokićev doprinos pobedi.
"Nikola neće da ustukne ni pred kim, a mislim da se to videlo kod našeg tima uopšte, bez obzira na to da li igramo protiv Golden stejta, Klivlenda, Bostona, koga god. Nećemo da ustuknemo", rekao je trener Denvera Majkl Meloun posle meča.
Jokić je koš preko Džejmsa postigao na kraju serije od 15:3, kojom je njegov tim došao do 16 poena prednosti – 99:83, kada je i prelomljen meč. Meloun je ocenio da je taj trenutak bio prelomni u začetku mlade karijere srpskog internacionalca.
"Lebron će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača koji su ikada igrali ovu igru. To je bila kao borba teškaša, a Nikola ga je terao na povlačenje do kraja. Mislim da je publika bila oduševljena i slavila jer je to bio trenutak koji je izdvojio Nikolu. Siguran sam da će on to pokazivati svojim unucima posle mnogo godina", rekao je Meloun.
Jokić, međutim, tome nije pridavao veliki značaj.
"Samo sam hteo da dam koš. Nisam razmišljao o tome da je to on ili ko god. Samo sam hteo da postignem koš. To je to", rekao je Jokić.
I legendarni Lebron Džejms je posle utakmice mirno priznao da je Denver bio bolji.
"Odigrali su izuzetnu utakmicu. Mislim da fizički nismo bili na nivou da bismo odgovorili na njihove dobre kretnje i protok lopte. Prilično dobro su nas pobedili", istakao je Džejms.
Najefikasniji u redovima Klivlenda bili su Irving sa 33, Vilijams sa 19 i Džejms sa 18 postignutih poena.
Denver je zabeležio jako bitnu pobedu u trci za osmo mesto koje vodi u doigravanje i sada imaju skor od 34 pobede i 37 poraza.
Klivlend je zadržao lidersku poziciju Istočne konferencije sa skorom od 46 pobeda i 24 poraza.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jokić je šrušio šampiona

Izvor: MVP.rs, 23.Mar.2017

Srpski centar je sjajnom partijom doneo bitnu pobedu svojoj ekipi...U noći koja je iza nas u najjačoj ligi na svetu igralo se osam utakmica, a od srpskih košarkaša, na terenu su se našli Nikola Jokić i Boban Marjanović...Iznenađenje večeri priredili su Denver Nagetsi, koji su savladali Klivlend...

Nastavak na MVP.rs...

Jokić poslao Lava po burek, pa potpuno izludeo halu kada je izdominirao nad Lebronom! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017

Košarkaši Denvera pobedili su šampionski tim Klivlenda sa 126:113 uz novi dabl-dabl Nikole Jokića...Somborac je imao 16 poena, 10 skokova i 7 asistencija za  28 minuta na parketu, najefikasniji je bio Haris sa 21 poenom, a Tajronu Luu nije uspeo eksperiment da igra sa svima, pošto se Kajl Korver...

Nastavak na Telegraf.rs...

Jokić o dominaciji nad Lebronom: Nije me bilo briga ko je sa druge strane! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2017

Nikola Jokić bez lažne skromnosti je pričao o duelu sa Lebronom Džejmsom, protiv kog je odigrao sjajno u pobedi Denvera protiv Klivlenda...Denver je slavio sa 126:113 uz dabl-dabl Jokića, koji je u Pepsi centru izazvao žestoke ovacije kad je praktično ugurao Lebrona u reket za lake poene iz okreta....

Nastavak na Telegraf.rs...

Jokić srušio "kralja", Marjanović sedam poena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2017

Košarkaš Denvera Nikola Jokić blistao je prethodne noći u NBA ligi, ostvarivši novi dabl-dabl u pobedi nad šampionom Klivlendom 126:113...On je postigao 16 poena (8/10 za dva), uz 10 skokova i sedam asistencija, i dao veliki doprinos važnom trijumfu u borbi za plej-of Zapadne konferencije...Najefikasniji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.