JR.NBA: Draft u sredu

Izvor: MVP.rs, 14.Mar.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JR.NBA: Draft u sredu

Pred nama je druga sezone Jr. NBA lige Srbije.

U sredu 15. marta sa početkom u 13 časova u Centru kulture Vlada Divljan održaće se drugi po redu Draft za novu sezonu Jr. NBA lige Srbije.

Jr. NBA liga Srbije je takmičenje učenika 5-ih i mlađih razreda (dečaci i devojčice uzrasta 11-12 godina). Liga traje 10-11 nedelja (u periodu mart-maj) i organizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je po NBA formatu, uključujući Draft, Regularni deo, Pjejof i F4.

Ligu čini 30 ekipa iz 30 škola u Srbiji. Pred svaku sezonu u zavisnosti od prijava određuju se gradovi sa odgovarajućim brojem škola kao i sistem takmičenja. Tokom lige svaka škola odigra najmanje 8, a najviše 12 utakmica. Svaka škola predstavlja jednu NBA ekipu (franšizu) I shodno tome nosi opremu (dresove) te ekipe. Liga je organizovana po identičnom teritorijalnom modelu kakav je u NBA ligi.

Draftu će prisustvovati mnogobrojni gosti i promoteri takmičenja, bivši NBA igrači i reprezentativci Srbije, predstavnici sponzora, kao i predstavnici Ministarstava i Sekretarijata zaduženih za prosvetu, sport i omladinu, ambasada SAD.

Ove godine sve škole od NBA dobijaju komplet od 15 dresova i šorceva, jednu polo majicu za profesora i dve Spalding lopte, a za svaku školu smo spremili i male poklone iznenađenja. KSS i ove godine snosi kompletne troškove organizacije i vođenja lige, troškove dnevnica profesora i sudijskih taksi.

Od ove sezone osim 20 škola iz Beograda ligu će igrati i po pet škola iz Novog Sada i Niša. Škole iz Beograda koje učestvuju u takmičenju su: Borislav Pekić, Vladislav Ribnikar, Veselin Masleša, Lazar Savatić, Ćirilo i Metodije, Mihajlo Pupin, Miloš Crnjanski, Dragan Lukić, Majka Jugovića, Đura Jakšić, Zmaj Jova Jovanović, Braća Jerković, Laza Kostić, Sonja Marinković, 20. Oktobar, Pavle Savić, Sveti Sava, Branko Ćopić, Ujedinjene nacije i 14. Oktobar. Novosadske škole koje učestvuju u ligi su: Desanka Maksimović, Kosta Trifković, Ivo Lola Ribar, Žarko Zrenjanin i Mihajlo Pupin. Škole učesnice iz Niša su: Ratko Vukićević, Učitelj Tasa, Ivo Andrić, Stefan Nemanja i Dušan Radović.

(foto: jrnba.kss.rs)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.