Izraelac u Nižniju, plaća i Dalas

Izvor: B92, 24.Feb.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelac u Nižniju, plaća i Dalas

Izraelski košarkaš Gal Mekel potpisao je ugovor sa Nižnjim Novgorodom za 80.000 dolara mesečno, ali će i dalje da dobija platu od Dalas Meveriksa.

Njega se Dalas odrekao u oktobru, ali će morati da mu isplati novac od prethodnog ugovora iz 2013, što je 1,75 miliona dolara u naredne dve sezone.

Izraelac na leto može da produži ugovor sa Rusima na dodatnu sezonu, ili da se vrati u NBA. Mekel je odbio ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz domovine od Makabija i Hapoela, zbog boljih uslova, pre svega manjeg poreza u Rusiji.

"Potpisali smo Mekela, on će biti jedan od najplaćenijih igrača, ali to neće uništiti klub", rekao je čelnik ruskog kluba Sergej Panov.

Mekel je tokom karijere igrao za Makabi i Beneton, a NBA je odigrao tek 35 utakmica za Meverikse i Nju Orleans Pelikanse (4) sa prosekom od 2,3 poena i 2,2 asistencije po meču.

Nižnij je trenutno šesti u grupi F Top 16 faze Evrolige sa dve pobede u prethodnih sedam kola, a u osmom dočekuje Emporio Armani, što će biti šansa da Mekel debituje.

Rusi bi pobedom ostali u igri za plej-of Evrolige.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.