Haos od trijumfa

Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2009, 05:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos od trijumfa

Više desetina hiljada stanovnika Los Anđelesa proslavilo je na ulicama grada šampionsku titulu LA Lejkersa u američkoj profesionalnoj NBA ligi, koja je krunisana euforičnom proslavom na stadionu „Koloseum“. Uz jake mere bezbednosti, kako bi se sprečili incidenti koji su se desili neposredno posle pobede Lejkersa u nedelju u Orlandu, igrači su u otvorenom autobusu polako prošli ulicama Los Anđelesa, pozdravljajući ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji su se tiskali na trotoarima.

Na stadionu ih je dočekalo oko 80.000 navijača i građana, od kojih su mnogi prethodnu noć prespavali ispred stadiona kako bi prvi ušli na tribine i zauzeli najbolja mesta.

Košarkaši su se jedan po jedan predstavili publici na parketu koji je za tu priliku prenet iz Stejpls centra.

- Uzbuđeni smo kada vidimo toliko podršku i poštovanje - rekao je trener Lejkersa Fil Džekson, koji je osvojio 10. titulu u NBA. Četiri puta je to uradio sa Lejkersima, a čak šest puta sa Čikago Bulsima.

Iako je skoro sve urađeno kako se ne bi ponovile incidentne situacije bez nereda kao da nije moglo. Pravi mali rat izbio je kada je nekoliko stotina ljudi koji nisu uspeli da uđu na stadion pokušalo na silu da to učine i probije barikade na južnom delu stadiona. Nakon sukoba sa policijom, više osoba je uhapšeno, za koje je šef policije Los Anđelesa Vilijam Braton potvrdio da su članovi uličnih bandi. Procenjuje se da je parada koštala oko dva miliona dolara, a navodi se da su je finansirali klub i privatni donatori.  
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.