Gudurić: Vreme radi za nas, bićemo sve bolji

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudurić: Vreme radi za nas, bićemo sve bolji

Svoju prvu sezonu u NBA ligi igra naš reprezentativac Marko Gudurić. Član je ekipe Memfisa, koja nema mnogo uspeha ove godine. Rano jutros po našem vremenu poraženi su u Čikagu od domaće ekipe sa 106:99 a Gudurić je igrao samo pet minuta i postigao dva poena.
Dolazak u NBA ligu i privikavanje na način igre u njoj nije jednostavan a i Gudurić je to potvrdio ističući da je još u periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privikavanja na novu atmosferu.

"Sve je novo. Bilo je malo uzburkano, ali trudim se da svaki dan radim i mislim da sam na pravom putu."
Marko je analizirao i sinoćni poraz, ali i istakao da je to samo prolazni događaj u sezoni. 
"Večeras je bila čudna utakmica. Loše smo igrali prvo poluvreme, loše smo šutirali što nam se nije dešavalo često ove sezone. Uspeli smo da se vratimo u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli da preokrenemo i povedemo. Ovo je mlada ekipa i mislim da vreme radi za nas i da ćemo biti sve bolji i bolji".
"Velika mi je želja bila da dođem ovde i taj mi se cilj ostvario. A promena je ogromna i velika je razlika u igri između NBA lige i košarke u Evropi. U brzini igre, pravilima, donošenju odluka... Mnogo drugačije nego kad sam igrao u Evroligi kod Željka Obradovića i Dejana Radonjića. Trudim se da se prilagodim ovome.", istakao je Gudurić. 
O novom selektoru Igoru Kokoškovu je rekao da se ne poznaju lično, ali misli da je to odlična odluka ta našu selekciju.
"On se već dokazao i ovde u NBA i kao trener drugih nacionalnih selekcija. Dokazao je da je dobar trener. Presrećan sam i sigurno da će on doneti nešto novo i novu energiju što može biti samo dobro za nas", zaključio je mladi Pribojac.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.