Glavobolja za Obradovića, Judo svira za Džez

Izvor: B92, 21.Jul.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavobolja za Obradovića, Judo "svira" za Džez

Doskorašnji saigrač Bogdana Bogdanovića Ekpe Judo igraće protiv srpskog igrača u NBA ligi jer je potpisao za Jutu Džez.

Judo je sa Džezerima potpisao višegodišnji ugovor i posle Bogdanovića koji je otišao u Kingse, postao drugi ključni igrač Fenera koji je otišao iz ekipe Željka Obradovića.

Judo je krilni centar visok 209 centimetara sa rasponom ruku od čak 223 centimetra. Upravo ove atletske predispozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su od njega napravile defanzivnu silu u Fenerbahčeu.

U završenoj sezoni je za 29 minuta imao 11.1 poen, 6.9 skokova, 2.3 asistencije i skoro dve blokade po utakmici, a "za dlaku" je bio i MVP fajnal fora Evrolige ispred Bogdana Bogdanovića.

Tokom polufinala i finala je beležio 14 poena, 10.5 skokova i šest asistencija uz tri i po banane u tim mečevima. Imao je prosečno najviše skokova i blokada po utakmici u Evroligi i postavio je rekord po broju blokada u jednoj sezoni sa 68 zaustavljenih šuteva.

Judo ima 30 godina i 2010. je izabran na draftu kao šesti pik. Birao ga je Golden Stejt za koji je igrao u 270 uakmica. Na 52 meča je bio starter tokom pet sezona sa "Ratnicima", Milvokijem i Klipersima.

U najjačoj košarkaškoj ligi na svetu je upisivao četiri poena, 3.2 skoka i 1.2 blokade po meču. Imao je i znatno manje prostora u igri jer je na terenu provodio nešto manje od 17 minuta.

Njegovo puno ime u Ekpedeme u prevodu znači "lav", a u Džezu je zadužio dres sa brojem 33.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Posle Bogdana, Fener ostao i bez MVP F4 Evrolige

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jul.2017

Posle Bogdana Bogdanovića, šampion Evrope, Fenebahče, je ostao bez još jednog ključnog igrača. Ono što se ranije i najavljivalo, u petak je dobilo potvrdu - Ekpe Judo je novi centar Jute Džez...On će u klubu iz Solt Lejk Sitija da zarađuje 6.500.000 dolara za dve godine. On se posle dve uspešne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.