GOTOVO: Klivlend otpustio Blata!

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2016, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOTOVO: Klivlend otpustio Blata!

Umesto trofejnog trenera, na klupi Kavalirsa naredne tri godine sedeće doskorašnji pomoćnil Tajron Lu

Dejvid Blat završio je sa Klivlend Kavalirsima. Tačnije, klub iz Ohaja otpustio je trenera koji ga je prošle sezone doveo do finala NBA lige. Umesto Blata ekipu će voditi doskorašnji pomoćnik Tajron Lu koji je bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor.

Čudan trenutak je uprava Klivlenda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izabrala za ovakav potez, jer su Kavalirsi trenutno najbolja ekipa Istočne konferencije NBA lige sa 30 pobeda i 11 poraza.

“Veoma sam zahvalan što sam dobio priliku da budem trener ekipe kao što su Kavalirsi. Hvala Denu Gilbertu i Dejvidu Grifinu jer su mi dali šansu. Čast mi je pto sam radio sa igračima kao što su Lebron Džejms, Kajri Irving, Kevin Lav i ostali. Hvala i stručnom štabu. Ponosan sam na sve što smo zajedno uradili. Kavalirsima želim sve najbolje“, naveo je Blat u saopštenju.

Kako prenose američki mediji, čelni ljudi Klivlenda se pre ove odluke nisu konstatovali ni sa najvećom zvezdom tima i čovekom koji se pita za mnogo toga – Lebronom Džejmsom.

Očekuje se da generalni menadžer Kavalirsa Dejvid Grifin u subotu održi konferenciju za medije na kojoj bi razjasnio detalje o prekidu saradnje sa Blatom.

Blat je za trenera Klivlenda imenovan u leto 2014. godine, mesec dana pošto je sa Makabijem iz Tel Aviva osvojio Evroligu. Prethono je 2007. godine kao selektor predvodio reprezentaciju Rusije do titule prvaka Evrope.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Facebook stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.