Fantasy NBA: Obratite pažnju

Izvor: MVP.rs, 06.Jan.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantasy NBA: Obratite pažnju

Kao i svakog dana, na sajtu "FantasyNova" očekuju vas NBA turniri i brojne novčane nagrade.

Kao što se već polako navikavamo, na sportskom sajtu "FantasyNova" svakog dana se igraju NBA takmičenja. Tako će biti i u noći između srede i četvrtka, kada se u najjačoj ligi na svetu igra 11 utakmica. To je prava prilika da posetite portal "FantasyNova", na kome >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << vas očekuju četiri takmičenja i ukupan nagradni fond od 13.500 hiljada dinara.

I večeras ćemo za vas da prođemo kroz pet osnovnih pozicija, uz pominjanje najboljih, najjeftinijih i eventualno rizičnih opcija.

PLEJMEJKER (PG)

Večeras je izbor odličan, a teško je odlučiti se za onog igrača koji bi mogao da ima najbolji učinak. Kajl Lauri (7.6) bi mogao da bude dobra opcija u meču koji Toronto igra protiv Bruklina, koji nastupa bez Džereta Džeka. Lauri bi protiv defanzivno slabe ekipe Netsa mogao da ostvari dobar učinak i donese veliki broj poena.

Od nešto jeftinijih varijanti tu su Kemba Voker (6.6) i Kajri Irving (6.6), a interesantan izbor može da bude i Riki Rubio (5.8), koji bi protiv Denvera mogao da ostvari dabl-dabl učinak i time ostvari i bonus poene.

Ako tražite još jeftinije varijante, obratite pažnju na Patija Milsa (4.4), koji će u startnoj postavi Spursa večeras zameniti povređenog Tonija Parkera, kao i Džamira Nelsona, koji je na poslednje tri utakmice Denvera, zbog brojnih povreda, na terenu u proseku provodio 40 minuta, uz vrlo dobre učinke. Emanuel Mudiej bi mogao da se vrati na teren naredne noći, ali i ako to bude slučaj njegova minutaža će biti ograničena.

BEK ŠUTER (SG)

Ako kojim slučajem imate neku drugu opciju na poziciji plejmejkera, onda bi kao beka šutera mogli da izaberete DeMara DeRozana (7.2). Košarkaš Reptorsa bi vrlo lako mogao da prebaci cifru od 30 poena u meču protiv Netsa, pogotovo što će zbog povrede DeMarija Kerola lopta još više biti u njegovim rukama.

Zanimljiva opcija mi mogao da bude i Viktor Oladipo (6.00), pogotovo ako večeras ne nastupe Evan Furnije i Elfrid Pejton. U tom slučaju Oladipo bi kao starter imao veliku minutažu, a i nešto veći "usage rate".

Od jeftinijih opcija tu je Ostin Rivers (3.8), koji bi još jednom mogao da ponovi učinak iz prethodne utakmice svoje ekipe, kada je iz ugla fantazija bio jedna od najboljih (ako ne i najbolja) jeftinijih opcija. Takođe, obratite pažnju i na Šabaza Muhameda iz Minesote, koji na poslednjih nekoliko mečeva svoju minutažu koristi na pravi način.

KRILO (SF)

Kao što smo i prethodnih dana pominjali, pozicija niskog krila je možda i najlakša za izbor. Gledajući imena i kvalitet igrača zaista teško možete da izaberete neku od skupljih varijanti i da napravite pogrešan izbor. Verujemo da koga god izaberete od skupljih opcija nećete napraviti grešku, a naš savet vam je da jedino obratite pažnju na Kevina Durenta (9.00), koji je neizvestan za večerašnji duel protiv Memfisa zbog problema sa palcem na nozi. Igrač kojeg bismo mi izdvojili ispred ostalih jeste Kavai Lenard (8.4), koji bi zbog izostanaka Tonija Parkera (kuk) i LaMarkusa Oldridža (odmor) u napadu Spursa mogao da ima još veću slobodu.

U slučaju da iz nekog razloga želite da preskočite sve skuplje varijante dobro bi mogao da vam posluži i Danilo Galinari (6.4), čiji učinak u meču sa Minesotom može da bude na nivou mnogo skupljih opcija.

Od jeftinijih opcija, ako zatreba, dobra kupovina bi mogao da bude Bojan Bogdanović (4.00), koji u poslednje vreme veliku minutažu koristi na pravi način.

KRILNI CENTAR (PF)

Na poziciji krila naš izbor je najskuplja opcija, Entoni Dejvis (9.00). Krilni centar Nju Orleans Pelikansa u poslednje vreme pruža sjajne partije, a protivnik njegove ekipe u noći između srede i četvrtka je ekipa Dalasa, koja je prethodne noći nakon dva produžetka savladala Sakramento. Pitanje je koliko će snage imati igrači Dalasa da se posle 24 časa suprotstave Dejvisu i saigračima, pa je moguće da će mladi košarkaš Pelikansa ostvariti odličan učinak.

Od jeftinijih opcija zanimljivi mogu da budu Tristan Tompson (4.2) i Frenk Kaminski (3.8). Tompson je na poslednjih nekoliko mečeva preuzeo ulogu startnog centra od Timofeja Mozgova, a malo veću minutažu koristi na pravi način, pa je na skoro svakom meču na dabl-dabl učinku. Kaminski je sa druge strane veću minutažu dobio posle povrede Ala Džefersona, a nakon dve nešto slabije partije ponovo bi mogao da ostvari dobar učinak, pogotovo kada se uzme u obzir da Šarlot Hornetsi igraju protiv Finiks Sansa.

CENTAR (C)

Hasan Vajtsajd (6.6) je neizvestan i za večerašnji meč Majamija, pa je njega najbolje da preskočite. Andre Dramond (8.6) i Bruk Lopez (7.2) su po našem izboru najbolje opcije od skupljih igrača. Košarkaš Detroita je skoro uvek na dabl-dabl učinku, a uz to meč uvek začini i sa nekoliko blokada. Što se tiče Bruka Lopeza, njegova potrošnja lopti u napadu porasla je od povrede Džereta Džeka, pa bi iskusni centar Netsa mogao na meču protiv Reptorsa da odigra iznad očekivanja.

Od jeftinijih opcija naš prvi izbor je centar Jute, Džef Viti (3.4), koji svoju minutažu, usled povreda Dereka Fejvorsa i Rudija Gobera, koristi na pravi način. Jedini minus jeste taj što Džezeri igraju protiv San Antonija, ekipe koja protivnicima dozvoljava mali broj poena, pa je pitanje kako će se mladi košarkaš Jute snaći protiv prekaljenih protivničkih košarkaša.

Toliko od nas što se tiče večerašnjih predloga. Nadamo se da smo vam bar malo olakšali izbor, a igranje fantazija učinili još zanimljivijim. Ako želite sa nama da podelite vaše predloge slobodno nam se javite u temi predviđenoj za Fantasy NBA na našem forumu. Takođe, bitne informacije uvek možete da potražite i na zvaničnoj Fejsbuk i Tviter stranici "FantasyNove".

(foto: FantasyNova; Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.