Fantasy NBA: 26. oktobar

Izvor: MVP.rs, 26.Okt.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantasy NBA: 26. oktobar

Novi dan i 10 NBA mečeva su pred nama.

Prethodne noći u najjačoj ligi na svetu odigrane su tri utakmice, a večeras nas očekuju prave poslastice i 10 novih mečeva. To je prava prilika da na sportskom fantazi sajtu "FantasyNova" napravite vašu ekipu i učestvujete u nekom od takmičenja koja su u ponudi. Čak 12 turnira se nalazi na listi, a oni koji se prvi put susreću sa ovakvim vidom fantazija postoji i trening >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << takmičenje, pa ne propustite priliku da se i večeras uz mečeve NBA lige dodatno zabavite, a usput, ako dobro selektirate tim, i zaradite.

Kako se tokom naredne noći igra 10 utakmica, odlučili smo se da za vas po pozicijama izdvojimo par jeftinijih opcija koje bi vam mogle pomoći pri sastavljanju tima.

PG

Pretpostavljamo da će 90 odsto ekipa u svojim redovima imati Rasela Vestbruka, te da će kao rezervnu opciju tražiti neku jeftiniju varijantu. Mi vam preporučujemo da oprobate sreću sa Tajom Losonom (4.40), plejmejkerom Sakramento Kingsa koji će zbog suspenzije Darena Kolisona prvih osam mečeva sezone biti startni plej Kingsa. Loson će u tom periodu imati priliku da pokaže da u njemu i dalje ima NBA materijala, a kako će mu minutaža, prema rečima trenera Dejva Jergera, biti oko 35 minuta njegov izbor bi se mogao pokazati kao pun pogodak.

Još jeftinija opcija jeste košarkaš Detroit Pistonsa, Iš Smit (3.80), koji će sezonu početi u startnoj postavi ekipe, pre svega zbog povrede Redžija Džeksona. Smit je i tokom prethodne sezone u Filadelfiji Seventisiksers imao nekoliko utakmica u kojima je pokazao svoj potencijal, pa bi protiv Toronto Reptorsa možda mogao da zablista. Još jedna jeftina, a interesantna opcija sigurno jeste i Tajler Džonson (3.80), košarkaš Majamija koji će u novoj sezoni imati mnogo veću ulogu u ekipi Erika Spolstre, pogotovo sada kada je upražnjeno mesto odlaskom Dvejna Vejda. Mladi košarkaš će na početku sezone u igru ulaziti sa klupe, ali će "krpiti" pozicije "jedan" i "dva", tako da ga sigurno očekuje velika minutaža.

SG

Iako u velikoj meri zavisi od šuta, naš prvi predlog na poziciji beka šutera jeste novi košarkaš Hjuston Roketsa, Erik Gordon (4.00). On će se zbog povrede Patrika Beverlija na početku sezone naći u startnoj postavi ekipe koju vodi Majk D'Antoni, a u novom sistemu Roketsa ga očekuje veliki broj šansi i mi verujemo da će ih iskoristiti. Još jedan jeftiniji igrač koji se nameće kao dobar izbor jeste i budućnost Finiks Sansa, Devin Buker (4.00). Od mladog košarkaša se u novoj sezoni očekuje da bude jedan od vođa na terenu, pa očekujemo da će on na taj izazov odgovoriti na pravi način.

Igrač o kome takođe možete da razmislite kao o jeftinoj opciji jeste i Aron Aflalo (3.80). On će biti jedan od iskusnijih u ekipi Sakramento Kingsa, a očekuje se da zauzme mesto startnog beka na početku sezone.

SF

I na poziciji niskog krila izbor skupljih igrača je poveliki, pa tu sigurno nećete imati problema da izaberete onog koji će imati dobar učinak. Naš savet je da obavezno preskočite novog košarkaša Memfis Grizlisa, Čendlera Parsonsa (5.20), koji se još uvek oporavlja od operacije kolena i neće biti spreman za početak sezone. Igrači na koje vam mi savetujemo da obratite pažnju su Herison Barns (5.00), Džej Krauder (4.80), Eron Gordon (4.20), Džastis Vinzlou (4.00), Met Barns (3.80) i Majkl Kid-Gilkrist (3.80).

PF

Osim Entonija Dejvisa (8.80), koji će se, verujemo, naći u mnogim ekipama, postoji veliki izbor nešto jeftinijih igrača na poziciji krilnog centra. Obavezno preskočite povređenog Nerlensa Noela (4.60), a savetujemo vam da preskočite i Keneta Farida (5.00), koji će sezonu u Denver Nagetsima početi sa klupe, sa nešto manjom minutažom. Mi vam predlažemo Gorgija Đenga (4.20), Majlsa Tarnera (4.00), kao i Džemajkla Grina (3.40), koji će sezonu u Memfisu početi u prvoj postavi. Igrač koji po rečima novog trenera ekipe Dejvida Fizdela podseća na košarkaša Voriorsa, Drejmonda Grina, mogao bi ove sezone da bude jedan od igrača koji će iskočiti u prvi plan.

C

U sjajnoj ponudi centara sigurno je da vam neće biti lako da se odlučite za jednog igrača koji bi trebalo da se nađe u vašoj ekipi. Naš savet je da i "UTL" poziciju popunite sa jednim od skupljih igrača na centarskoj poziciji. U slučaju da vam ipak zatreba nešto jeftinija varijanta možete da probate sa izborom Stivena Adamsa (5.40), čija uloga će se u ekipi Oklahome Siti sigurno povećati u novoj sezoni, u kojoj će tim Bilija Donovana biti bez Serža Ibake i Kevina Durenta.

Ako vam je i Adams skuplja opcija, možete da probate sa izborom Bizmaka Bijomboa (4.20) ili sa Klintom Kapelom (3.80), koji će ove sezone u Hjuston Roketsima imati mnogo veću ulogu nego što je to bio slučaj prethodne sezone. Takođe, možete da probate i da u tim uvrstite Džoela Embida (3.80). Snažni centar Filadelfija Seventisiksersa će u noći između srede i četvrtka debitovati u najjačoj ligi na svetu, a jedina negativna stvar u njegovom izboru može da bude podatak da će mu rival biti odlični defanzivac Adams iz redova Tandera.

Toliko od nas za ovaj put. Mislimo da smo vam dovoljno pomogli, tako da je sada sve na vama, da pravim izborima pokušate da dođete do najboljih rezultata.

(foto: David Zalubowski/AP)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.