Embid na parketu posle dve godine

Izvor: B92, 05.Okt.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Embid na parketu posle dve godine

Prvi pik sa drafta 2014. godine Džoel Embid debitovao je konačno u NBA ligi, u predsezonskoj utakmici.

Talentovani centar je postigao šest poena uz četiri skoka i dve blokade za prvih 13 minuta u dresu Filadelfija 76ersa.

"Osećam se sjajno. Ovo je bio jedan od mojih ciljeva. Srećan sam što sam ga precrtao sa liste. Bio sam prilično nervozan, teško sam disao, ali kad sam postigao prvi koš, sve se smirilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Počeo sam da igram lakše", rekao je Embid.

Embid je promašio prva tri šuta iz igre u pobedi Siksersa nad Boston Seltiksima 92:89, a prvi koš je postigao posle greške rivala 78 sekundi pre kraja prve četvrtine. Potom je pogodio skok-šut sa sedam metara, da bi poentersku seriju zaključio sa linije za slobodna bacanja.

"Bio sam prilično loš u napadu. Moram da radim na mnogo stvari. Ali mislim da sam bio prilično dobar u odbrani", dodao je Embid.

Poslednji meč pre ovog Embid je odigrao 1. marta 2014. na koledžu za Kanzas, zbog povreda je propustio dve NBA sezone nakon drafta te godine.

Dva puta je morao na operaciju desnog stopala, u junu 2014. i avgustu 2015.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.