Džoker s klupe

Izvor: Glas javnosti, 01.Okt.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džoker s klupe

Srpski košarkaš Predrag Stojaković uveren je da i dalje može da bude koristan u NBA ligi, iako zbog problema sa povredama već dugo ne igra na očekivanom nivou. Stojakoviću ne bi smetalo i da doprinos NJu Orleans Hornetsima daje ulazeći u igru sa klupe.

- Ako mogu da pomognem timu, onda sam za. Ne tražim individualna priznanja. Zaista verujem da ovaj tim ima talenat i potencijal da igra dobru košarku. Ako svako bude igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << svoju ulogu i svi budemo znali šta treba da radimo na terenu, možemo da budemo uspešni - rekao je 32-godišnji igrač, koji se od povrede i operacije leđa oporavljao vežbama u morskoj vodi.

Trener Hornetsa Bajron Skot već je najavio da će prednost na poziciji niskog krila dati Džulijanu Rajtu, koji je 2007. godine došao u tim kao izbor u prvom krugu drafta. Moris Piterson i debitant u NBA ligi Markus Tornton trebalo bi da se bore za mesto na poziciji beka šutera.

- Peđa i ja smo već razgovarali o tome. On je prihvatio da bude rezerva što dokazuje da želi da pobedi i na bilo koji način pomogne timu - rekao je Skot novinarima na treningu tima.

Stojaković je u NJu Orleans došao pre početka sezone 2006/2007 kada je za petogodišnji ugovor dobio 64 miliona dolara. U prvoj sezoni u NJu Orleansu, međutim, odigrao je samo 13 utakmica, jer je zbog operacije leđa morao na dužu pauzu. Ipak operacije i terapije su urodile plodom, pa Stojaković više ne oseća bol, mada i dalje tokom priprema izbegava da ulazi u duele na treninzima. On je i priznao da ne treba očekivati da će u nastupajućoj sezoni igrati kao pre operacije.

- Ali zaista verujem da još mogu da igram dobru košarku, a i dalje uživam da se na terenu takmičim sa mlađim momcima-naglasio je, ipak, Stojaković.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.