Dvojica najplaćenijih trenera NBA najgori u ligi

Izvor: B92, 18.Dec.2023, 09:52

Dvojica najplaćenijih trenera NBA najgori u ligi

Trener San Antonija Greg Popovič i njegov kolega na klupi Detroita Monti Vilijams zbirno ove sezone imaju samo šest bodova.

Ne bi ovaj podatak bio toliko neobičan da nisu u pitanju dvojica najplaćenijih trenera u ligi.

Popovič je poslednji sa Spursima na Zapadu (4-21), a Vilijams je još slabiji na Istoku sa Detroitom (2-24).

Bivši trener Sansa koje je odveo do finala NBA pre dve godine, svedoči agoniji podmlađenih Pistonsa kakva dugo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije zabeležena - ekipa ima 23 uzastopna poraza.

Vilijams je letos preuzeo trostruke NBA šampione u nameri da ih konačno izvede iz prosečnosti međutim situacija je gora nego što je bila i nema jakih naznaka da će pobeda koja se čeka uskoro doći.

Dve sezone zaredom (2020, 2021) proglašavan je za najboljeg trenera godine što mu nije pomoglo da minule sezone zadrži posao - Sansi su mu uručili otkaz posle eliminacije od Denvera u plej-ofu.

Vilijams je drugi najplaćeniji trener lige sa 13 miliona dolara po sezoni.

Prvi na toj listi je legendarni Greg Popovič sa 16 miliona dolara.

Ikona NBA, petostruki šampion i stub Spursa koje vodi već 22 godine, ipak, nema uspeha poslednjih godina niti ima izgleda da se taj trend promeni ove sezone uprkos dolasku senzacionalnog Viktora Vembanjame.

Greg radi sa podmlađenom ekipom kojoj svakako može da pomogne da bude bolja nego što je bila juče ali ne i da sa njom ostvaruje najviše ciljeve.

Treći na listi najplaćenijih trenera je Stiv Ker (Golden Stejt).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAKAV KIKS! Popovič i Vilijams najplaćeniji treneri u NBA, a ukupan broj njihovih poena je komičan (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Dec.2023

Najplaćeniji, a najgori Trener San Antonija Greg Popovič i njegov kolega na klupi Detroita Monti Vilijams najplaćeniji su treneri u NBA ligi, a ukupno imaju šest bodova na tabeli. Popovič je poslednji sa Spursima na Zapadu (4-21), a Vilijams je još slabiji na Istoku sa Detroitom (2-24). Vilijams...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.