Durant spasio Oklahomu bruke protiv Lejkersa, umalo tuča između Netsa i Bulsa

Izvor: Blic, 14.Feb.2014, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Durant spasio Oklahomu bruke protiv Lejkersa, umalo tuča između Netsa i Bulsa

Uoči pauze u NBA ligi zbog Ol star vikenda koji zapravo počinje već u petak, odigrane su samo dve utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, i to prilično uzbudljive: Oklahoma je morala da se spasava bruke u Los Anđelesu, gde je posle preokreta dobila Lejkerse sa 103:107, a Čikago je preslišao Bruklin Netse sa 92:76 u utakmici koja je umalo dovela do tuče dva aktera.

Što se tiče duela u Stejpls centru, Lejkersi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su isprva igrali kao u onim daleko uspešnijim danima od aktuelnih. Protiv jednog od favorita za titulu, a trenutno najuspešnije ekipe u ovoj sezoni, osmorica momaka iz "grada anđela" bila su na korak od senzacije, jer su krajem treće deonice vodili sa 15 poena razlike. A onda se razigrao Kevin Durant.

Uz odličnu odbranu Tandera, tima koji je Lejkerse naterao da sedam puta izgube loptu u prva četiri minuta četvrte deonice, Durant je 19 od svog 43 poena ubacio upravo u toj četvrtini. Kada je Oklahoma po prvi put povela, a bilo je to za 89:87, Durant se nije zaustavio na tome, već je u sledećem napadu pogodio trojku.

Lejkersi su se, malo kasnije, tri i po minuta pred kraj, primakli na 95:94, no slobodnim bacanjima dvojice igrača, prve zvezde ovog susreta, a i bivšeg košarkaša Lejkersa Dereka Fišera, Oklahoma je sačuvala prednost u finišu.

Bez Brajanta, Gasola, Farmara, Janga, Miksa i Henrija, trener Lejkersa Majk D'Antoni imao je na raspolaganju samo osmoricu zdravih košarkaša, od kojih su najefikasniji bili Vesli Džonson i Kris Kejman sa po 19 poena. Pored Duranta, koji je do pomenuta 43 poena stigao šutirajući 14/33, od čega trojke 3/13, a koji je imao i 12 skokova, sedam asistencija, šest izgubljenih lopti i tri "krađe", u pobedničkoj ekipi Tandera, za koju nije nastupio Rasel Vestbruk, istakao se i Redži Džekson, strelac 16 poena.

U Čikagu nije bilo baš takve drame, ali jeste one košarkaške "frke" kada se dvojica sporečkaju na terenu. To je bio slučaj sa Džoom Džonsonom iz Bruklin Netsa i Džimijem Batlerom, koji su se našli u klinču, ali je sve ipak prošlo bez tuče, uz obostrane tehničke greške zbog koškanja.

Kada je o igri reč, "bikovi" su sve konce držali u svojim rukama. Osim na šest i po minuta pre kraja, kada je trojka Andreja Kirilenka primakla Bruklin na "-3" posle čega je Čikago serijom 9:0 završio posao.

Tadž Gibson sa 16 i Karlos Buzer sa 15 poena predvodili su u košgeterskom smislu Bulse, za koje su po 14 dali Danlivi, Noa i Batler, dok je kod Netsa, za koje je Mirza Teletović odigrao samo dva i po minuta i nije uputio nijedan šut za to vreme, najefikasniji bio Pol Pirs sa 15 poena.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.