Dupla nula ze Mela u Portlandu

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dupla nula ze Mela u Portlandu

Portland trejlblejzersi potpisali su ugovor sa veteranom ali i dalje velikom zvezdom Karmelom Entonijem, objavio je predsednik košarkaških operacija tima iz Oregona Nil Olšej. Melo će u novom klubu nositi dres sa duplom nulom.
"Karmelo je establirana zvezda u ovoj ligi, koja će pružiti poštovano prisustvo u našoj svlačionici i skup veština koji nam je potrebna na terenu", rekao je Olšej.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Entoni, koji ima 35 godina, u svojoj NBA karijeri prosečno je postizao 24 poena, uz solidne procente (44,9 odsto šuta iz igre, 34,7 odsto šuta za tri poena i 81,1 odsto sa linije za slobodna bacanja), te 6,5 skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu u 1.064 utakmica tokom 16 sezona sa Denverom, Njujorkom, Oklahomom i Hjustonom.
Deset puta bio je "ol-star", šest puta je biran u najbolji tim lige, a u sezoni 2012/13. bio je najbolji strelac NBA.
Kao član reprezentacije SAD, Entoni je osvojio tri zlatne olimpijske medalje (2008, 2012, 2016) i jednu bronzanu medalju (2004).
U ligu je došao 2003. godine kao treći pik Denvera, a prethodno je pohađao Univerzitet Sirakjuz, sa kojim je osvojio koledž titulu 2003.
On će u timu Portlanda, koji je sezonu počeo ispod svih očekivanja (trenutni skor 5–9), nositi broj 00.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.