Dragić: Zvižduci u NBA? Ha ha, pa igrao sam u Beogradu

Izvor: B92, 12.Apr.2023, 10:35

Dragić: Zvižduci u NBA? Ha ha, pa igrao sam u Beogradu

Goran Dragić pokušava ove sezone da kruniše svoju blistavu karijeru NBA titulom.

Dragić je već deset godine u NBA ligi gde ima status jednog od prestižnih plejmejkera, a u veteranskim godinama igra za Milvoki Bakse.

Pre tri godine izgubio je finale sa Majami Hitom protiv Los Anđeles Lejkersa u "mehuru", ali sada je član tima koji je imao najbolji skor u celoj ligi u regularnom delu sezone.

U 37. godini odavno nije na Ol-star nivou, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojem je igrao 2018. ili člana neke od najboljih petorki lige kao što je bio 2014, ali je od dolaska u Bakse pokazao da je bitan deo rotacije.

Za špansku "Marku" je uoči početka NBA plej-ofa objasnio je da ga ne pogađa neprijateljska atmosfera u NBA dvoranama jer je iskusio igranje u Beogradu.



"Ha ha, ma nije me briga. Svi kažu kako mi zvižde svaki put kad primim loptu. Ma dajte. Pa igrao sam u Beogradu, gde se stvari razbijaju. Ovo je ništa, za mene je to normalna situacija. Ne znam zašto se svi čude šta se dešava"
, rekao je Dragić.

Dragić se dotakao i novog NBA takmičenja koje počinje sledeće sezone te procenio kako bi ono izgledalo da se uključe i evroligaški klubovi.



"Treba uzeti u obzir da evropske ekipe nisu naviknle da igraju takvim tempom. Najbolje ekipe poput Barselone, Reala i Efesa mogle bi se nositi, ali teško je reći koliko puta. Bilo bi to dobro za košarku, ali ne znam kako bi to uklopili u ionako brutalan raspored. Evropske ekipe znale su da pobede NBA timove, ali to su sve predsezonske utakmice, u kojima NBA klubovi ne idu 100 odsto jer ih čekaju 82 mnogo važnije utakmice. Ali bilo bi to dobro za košarku, da se evropski mladi igrači okušaju protiv Luke, Durenta ili Janisa",
kaže Slovenac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.