Izvor: RTS, 11.Feb.2022, 07:36

Dončić rekordom karijere i 51 poenom uništio Kliperse

Slovenački superstar Luka Dončić odigrao je utakmicu karijere i sa 51 poenom bio najzaslužniji za pobedu svog Dalasa nad Los Anđeles klipersima. Dončić je dominirao od prvog do poslednjeg minuta i pružio najbolju partiju od dolaska u NBA ligu, a Meveriksi su trijumfovali rezultatom 112:105.
Slovenac je već u prvih 12 minuta najavio da će ovo biti istorijska noć u najjačoj ligi sveta, nekoliko sati pošto je saznao da će na predstojećem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ol-staru igrati u ekipi Lebrona Džejmsa u kojoj je i Nikola Jokić.

Dončić je u prvoj četvrtini postigao čak 28 poena, što je rekord za jednu deonicu ove sezone, a do kraja susreta se nije osvrtao.
Na parketu je proveo skoro 40 minuta i za to vreme ubacio 51 poen (17/26 iz igre, 7/14 trojke), uz devet skokova, šest asistencija, sedam izgubljenih lopti i po jednu ukradenu i blokadu.
Gosti iz "grada anđela" nisu imali rešenja za Luku i samo jednom su došli do izjednačenja, ali to je bilo na početku utakmice pri rezultatu 12:12.
"Telad" je u trećem kvartalu imala maksimalnih +17 i uspela uz sitne probleme da meč privede kraju.
Pored Dončića, samo su još trojica igrača u domaćem timu imala dvocifren učinak – Fini-Smit je meč završio sa 12 poena, jednim više od Bransona i Buloka.
Srpski reprezentativac Boban Marjanović bio je u protokolu, ali nije dobio šansu.

Na drugoj strani, Markus Moris je bio najefikasniji sa 21 poenom, Pauel je dodao 19, dok se na 18 zaustavio Redži Džekson.
Dalas je zadržao petu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 33 pobede i 23 poraza, dok su Klipersi tri mesta niže sa skorom 27-30.
Od ostalih srpskih igrača na terenu je bio Nemanja Bjelica, ali se nije proslavio u porazu Golden Stejta od Njujorka – 116:114.
Bjelica je za skoro 20 minuta na terenu postigao dva poena (1/5 iz igre, 0/2 za tri), uz četiri skoka i tri asistencije.
U ostalim mečevima pobede su ostvarili Memfis grizlisi, Majami hit, Vašington vizardsi, Toronto reptorsi i Finiks sansi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dončić rekordom karijere vodio Dalas do pobede protiv Klipersa

Izvor: Beta, 11.Feb.2022

Košarkaši Dalasa pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Los Andjeles Klipersa sa 112:105, predvodjeni Lukom Dončićem koji je postigao 51 poen.Dončić je do svog rekorda karijere stigao posle sjajne prve četvrtine u kojoj je ubacio 28 poena, samo nekoliko sati pošto je Kristaps Porzingis...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.